Denizlerin Divası 25 Bin Alman'ı Marmaris'e Taşıdı - Son Dakika
Ekonomi

Denizlerin Divası 25 Bin Alman'ı Marmaris'e Taşıdı

Denizlerin Divası 25 Bin Alman\'ı Marmaris\'e Taşıdı

Büyüklüğü ve isminden dolayı "Denizlerin Divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer "Aida Diva", bu sezon 8. kez rotasını Marmaris'e çevirdi.

10.07.2014 16:29  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyün yolcu gemilerinden İtalyan bayraklı Aida Diva, son 3 ayda gerçekleştirdiği seferlerle Marmaris'e yaklaşık 25 bin Alman turist taşıdı.

Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen yolcu gemisi, bu sezon 8. kez rotasını Marmaris'e çevirdi. Büyüklüğü ve isminden dolayı "Denizlerin Divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer, römorkörler yardımıyla Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı.

Gemide, çoğu Alman yaklaşık 3 bin yolcu ile 600 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, havanın sıcak olmasına rağmen Yat Limanı, Atatürk ve Kordon caddelerinde yürüyüş yaparak ilçeyi tanımaya çalıştı. Deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturan turistler, eğlenceli zaman geçirdi.

Turistlerin bazıları günlük tekne turlarına katılarak koyları yakından görme fırsatını elde ederken, ilçe merkezinde gününü geçirmek isteyen yolcular ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı, tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etti. Gemi yolcuları nedeniyle çarşıda yoğunluk yaşandı.

Marmaris Limanı yetkilileri, Aida Diva'nın son 3 ayda çoğunluğu Alman olmak üzere yaklaşık 25 bin turisti getirdiğini kaydetti.

Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin grostonluk, 250 metre uzunluğundaki lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi.

Aida Diva kruvaziyerinin, akşam saatlerinde Antalya'ya gitmek üzere Marmaris'ten ayrılacağı belirtildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Denizlerin Divası 25 Bin Alman'ı Marmaris'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    13:54 ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye'de Operasyon Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yapan Tuğçe Bora Kılıç, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Kılıç, ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma hedefine liderlik edecek.

  • Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi
    13:46 Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyonda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alındı ve olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Çin İthalat ve İhracat Fuarı'nın 135. oturumu Guangzhou'da başladı
    13:38 Çin İthalat ve İhracat Fuarı'nın 135. oturumu Guangzhou'da başladı

    Guangzhou'da düzenlenen Çin İthalat ve İhracat Fuarı'nda akıllı yaşam ürünleri alanı, 200 katılımcı ve birçok ziyaretçinin ilgisini çekti.

  • Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım
    13:33 Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım

    Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "2023 yılı net karımız 16,4 milyar TL oldu, toplam yatırım harcamalarımız 2023'te yıllık yüzde 7,4 artarak 25,8 milyar TL'ye yükseldi.

  • Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor
    13:32 Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor

    Rize başta olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaş çay üreticileri, hükümetin açıklayacağı fiyatın en az 25 lira olmasını talep ediyor. Üreticiler, özel sektörün kendilerini mağdur ettiğini ve devletin desteklerini halka vermesi gerektiğini belirtiyor.

  • Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor
    13:31 Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor

    Siemens Denetim Kurulu, Başkan ve CEO Roland Busch'un sözleşmesini 2025'e kadar uzatma kararı aldı. Ayrıca, Yönetim Kurulu üyesi Cedrik Neike'nin görev süresi de 2025'e kadar uzatılacak.

  • Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı
    13:28 Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı

    Karabük'te tarım faaliyetleri kapsamında 195 bin dekar alana hububat, 65 bin dekar alana yem bitkisi ekimi gerçekleştirildi. Ayrıca, Araç, Soğanlı ve Eskipazar çayları boyunca oluşan vadi tabanlarında sebze tarımı da yapılmaktadır. Karabük'te toplamda 370 bin dekar alanda tarım yapılmakta olup, ayrıca silajlık mısır ve çeltik ekimi de yapılmaktadır.

  • Antalya OSB'de Kadın İstihdamını Artırmak İçin Çelik Kaynakçılığı Kursu Başlatıldı
    13:22 Antalya OSB'de Kadın İstihdamını Artırmak İçin Çelik Kaynakçılığı Kursu Başlatıldı

    Antalya OSB Yönetimi, kadın istihdamını artırmak ve çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla çelik kaynakçılığı kursu başlattı. Ayrıca, Başkan Ali Bahar tarafından müjdelenen ekolojik kreş projesiyle kadınların iş hayatına destek sağlanacak.

  • Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı
    13:10 Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Balıkesir'de mart ayında 2 bin 341 konut satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde ise mart ayında 105 bin 394 konut satıldı. İstanbul, en yüksek konut satışı ve paya sahip olan il oldu.

  • Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı
    13:02 Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı

    Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çay sezonunun yaklaşmasıyla birlikte çiftçilere çağrıda bulunarak, ÇAYKUR kotasını değerlendirebilmek için yaş çay budamalarının 15 gün içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Saral, özel sektörün düşük fiyatlarla çay alacağını belirterek, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için budama yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.


Advertisement