Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi Başladı - Son Dakika
Güncel

Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca geçen yıl uygulamaya konulan "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi" projesi kapsamında, Sinop'un Karakum mevkisinde çalışmalara başlandı.

11.09.2015 22:02  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca geçen yıl uygulamaya konulan "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi" projesi kapsamında, Sinop'un Karakum mevkisinde çalışmalara başlandı. Vali Yasemin Özata Çetinkaya ve diğer ilgililerin katıldığı törenle başlayan çalışmalar kapsamında, tekneyle açılan dalgıçlar, denizde bırakılmış ağları çıkardı. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Ramazan Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlıkları tarafından yürütülen projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Denizde kaybolan av araçlarının balıkçılar tarafından bildirilmesinin önemini vurgulayan Çelebi, "Balıkçılarımız kaybettikleri av araçlarını bakanlığımıza bildirirse, bunları özellikle projenin uygulandığı illerde hemen denizden çıkarabiliriz. Dolayısıyla bunların doğaya zarar vermesinin önüne de geçebiliriz" dedi. Denize bırakılan av araçlarının doğaya çeşitli şekillerde zarar verdiğini anlatan Çelebi, "Terk edilmiş av araçları balıkların beslenme, yaşam alanlarını kapatıyor. Tabanda avlamaya devam eden av araçlarına balıklar takılı kalıyor. Ağlar çürüyüp yok olana kadar süreç böyle devam ediyor" diye konuştu.

Çelebi, ağların ekosisteme büyük zarar verdiğini, projenin bunun önüne geçmek için uygulandığını kaydetti. Gelecek dönemde haritada tehlikeli alanları işaretlemek istediklerini belirten Çelebi, "Balıkçı, haritaya baktığında hangi bölgelerin ağlar için tehlikeli olduğunu görecek ve oralardan uzak duracak" ifadesini kullandı.

Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement