Denizli Ak Partili Yüksel: Atatürk'ün Zehirlendiğini Düşünüyorum - Son Dakika
Güncel

Denizli Ak Partili Yüksel: Atatürk'ün Zehirlendiğini Düşünüyorum

Denizli Ak Partili Yüksel: Atatürk\'ün Zehirlendiğini Düşünüyorum

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, "Atatürk'ün önce by- pass edilerek yönetimde etkisiz hale getirildiğini, sonra da zehirlendiğini düşünüyorum" dedi ve bu iddiasına MHP'nin merhum lideri Alpraslan Türkeş'le görüşmelerini delil gösterdi.

26.05.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, "Atatürk'ün önce by- pass edilerek yönetimde etkisiz hale getirildiğini, sonra da zehirlendiğini düşünüyorum" dedi ve bu iddiasına MHP'nin merhum lideri Alpraslan Türkeş'le görüşmelerini delil gösterdi. Yüksel, Atatürk'ün yoktan bir devlet kurduğunu ve Türkiye'yi ayağa kaldırdığını anlatırken de "Tıpkı şimdiki durum gibi" ifadesini kullandı.

Denizli Ticaret Odası'nın eski başkanı da olan, aynı zamanda 25'inci dönem milletvekili adayları arasında yer alan Ak Partili Mehmet Yüksel, yazılı açıklama yaptı. Gençlik yıllarından itibaren milliyetçi camiada görev yaptığını söyleyen Yüksel, MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş'in 1985 yılında ailesiyle birlikte Denizli Karahayıt'ta 21 gün kaldığını, bu sürede kendisiyle sıkça görüştüklerini ileri sürdü. Alparslan Türkeş ile ülke tarihiyle ilgili çok önemli konuları konuştuklarını iddia eden Mehmet Yüksel, "Başbuğ'dan o zaman aldığım bilgiler doğrultusunda Mustafa Kemal Atatürk'ün önce by- pass edilerek yönetimde etkisiz hale getirildiğini, sonra da zehirlendiğini düşünüyorum" dedi. Yüksel, iddiasını şöyle sürdürdü:

"O günler gece gündüz kendisi ile sohbet etme imkanımız oldu. Geçmişe dair kendisinden bilgiler aldık. Önümüzdeki yıllarda devlet arşivleri açıldığında ortaya çıkacak olan birçok şeyi o zaman öğrendim. Bunlardan en önemlisi de rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü ile ilgiliydi. Atatürk iradesi çok güçlü biriydi. Bu güçlü iradeyi yok etmek istediler. Çünkü yoktan bir cumhuriyet kurmuş; şeker fabrikaları, kumaş fabrikaları, bez fabrikaları, Sümerbanklar ile yokluklardan çıkmış bir ülkeyi yeniden imar etmeye başlamıştı ki; Türkiye ayağa kalkıyor, gelişiyor, güçleniyor ve onlar için tehlikeli oluyordu. Tıpkı şimdiki durum gibi. Öyleyse o zaman Türkiye'nin başındaki güçlü iradeyi, bir deha olan Atatürk'ü yok etmeleri gerekiyordu. Bu işi uluslararası güçlerin hangi yöntemle yaptıklarını bilmiyorum. Ama bir by- pass yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Zaman içinde devlet kararlarından uzaklaştırıldı. En sonunda da siroz adında bir hastalık addedilerek öldürüldüğünü biliyoruz."

DEVLET ARŞİVLERİNİ İŞARET ETTİ

Alparslan Türkeş'in, Atatürk'ün öldürüldüğüne dair devlet arşivlerinde belgeler olduğunu söylediğini de iddia eden Mehmet Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O günlerde rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş, buna dair çok şeyler söyledi. O dönemlerde devlet arşivlerinde bunların olduğunu beyan etti. Tabi benim böyle bir şeyi araştırmaya zamanım olmadı. 1986 yılında tekrar geldiğinde de yine bir hafta boyunca pek çok şeyler konuştuk. O bu millet ve devlet için önemli bir başkandı, liderdi, genel başkandı. Tek kaygısı bu milletin evlatlarının tuzaklara düşmesi ve heder edilmesiydi. Onun için mücadele verdi. İlerlemiş yaşına rağmen hala koşuyor mücadele ediyordu."

"ÜLKÜCÜLERİN CHP'YE OY VERMEZ"

Alparslan Türkeş'in söylediklerini şu anda Ak Parti bayrağı altında gerçekleştirdiklerini ve onun ideali olan yeni, güçlü ve büyük Türkiye'yi gerçekleştirmek için çalıştıklarını öne süren Mehmet Yüksel, ülkücülerin CHP'ye oy vermeyeceğini söyledi.Yüksel, "Hani Kızılelma'mız vardı ya bizim, işte onun peşindeyiz. Dünyanın neresinde bir Türk varsa, nerede bir mazlum varsa onun yanındayız" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Ak Partili Yüksel: Atatürk'ün Zehirlendiğini Düşünüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement