Denizli Annenin Oğluna Fırlattığı Terlik Silah Sayıldı - Son Dakika
Güncel

Denizli Annenin Oğluna Fırlattığı Terlik Silah Sayıldı

Denizli Annenin Oğluna Fırlattığı Terlik Silah Sayıldı

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde yaşayan anne 62 yaşındaki Şenay Güzel'in tartıştığı oğluna ayağından çıkarıp, fırlattığı ancak isabet etmeyen naylon terlik silah sayıldı.

06.11.2016 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde yaşayan anne 62 yaşındaki Şenay Güzel'in tartıştığı oğluna ayağından çıkarıp, fırlattığı ancak isabet etmeyen naylon terlik silah sayıldı. Oğlunun şikayeti üzerine polise ifade veren ardından hakkında 'Silahla Kasten Basit Yaralamaya Teşebbüs' suçundan iddianame hazırlanan Şenay Güzel, oğluna silah sayılan terliği atmaktan 2 ila 5 arasında hapis cezasıyla yargılanacak. Olay, geçen 13 Mayıs'ta, Honaz'ın Haydar Mahallesi'nde yaşandı. İki katla evde altlı üstlü oturan anne Şenay Güzel ile oğlu 38 yaşındaki Hasan Güzel arasında ailevi nedenle tartışma çıktı. Hasan Güzel, ikinci katta oturan annesi Şenay Güzel ile kapısında tartışmaya başladı. Tartışma sırasında anne Şenay Güzel, evin içinde giydiği naylon terliği ayağından çıkartarak kapıda kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü oğlu Hasan Güzel'e fırlattı. Ancak annenin attığı terlik Güzel'e isabet etmedi. Bunun üzerine Hasan Güzel, Honaz Polis Merkezi'ne giderek annesinden şikayetçi oldu. Olayda şüpheli olan anne Güzel, polis merkezine giderek ifade verdi.

TERLİK SİLAH SAYILDI

Olayın Cumhuriyet Savcısı'na ulaşmasının ardından iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı, şüpheli anne Şenay Güzel'in attığı terliği silah sayıp, hakkında Türk Ceza Kanununun 86. maddesi gereğince, 'Silahla Kasten Basit Yaralamaya Teşebbüs' suçundan iddianame hazırladı. Savcı, iddianamede, "Olay tarihinde taraflar arasında ailevi mesele nedeniyle çıkan tartışmada şüphelinin, müştekiye silah vasfında olan terliği fırlattığı, ancak terliğin müştekiye isabet etmemesi nedeniyle şüphelinin eyleminin elinde olmayan nedenlerden dolayı gerçekleşmediği, bu nedenle teşebbüs aşamasında kaldığı, şüphelinin alınan savunmasında isnat edilen suçlamayı samimi şekilde ikrar ettiği, şüphelinin eyleminin tanık ile de doğrulandığı, şüphelinin isnat edilen suçu işlediği, şüphelinin atılı suçtan mahkemenizde yargılanmasının yapılarak eylemine uyan sevk maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur" dedi.

Mahkemeye gönderilen iddianame Denizli 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheli Şenay Güzel'in Aralık ayında 2 ila 5 arasında hapis istemiyle yargılanmasına başlanacak.

"SİLAH OLDUĞUNU BİLSEYDİM ATMAZDIM"

Oğluna attığı terliğin silah sayılmasına gülerek karşılık veren Şenay Güzel, "Kapıma benimle tartışmaya gelmiş, hakaret edince ayağımdaki terliği fırlattım. Zaten isabet etmedi, evin içinde giydiğim naylon terlik bu, polise gitmiş şikayet etmiş bende ifade verdim. Terliğin silah olduğunu bilseydim atmazdım. Bu terlik isabet etse ne olacak sanki, yaralamaz acıtmaz bile, cezam neyse çekeceğim, terliği silah saymışlar, yapacak bir şey yok. Nede olsa suçluyum. Evladını kızınca terlik atmayan anne var mı ki, terlikle evladına vurmayan anne bile yoktur" dedi.

TERLİK ATAN ANNE 2 KERE DÜŞÜNSÜN

Şenay Güzel'in avukatı Hasan Ozan Orpak ise, "Müvekkilim, atılan ancak dokunmayan, zarar vermeyen terlikten dolayı 2 ila 5 yıl cezalandırma kaydıyla yargılanacak. Burada TCK'nın silah tanımı çok önemli, sıkıntı bu, müvekkilime izah edemedim. Türk toplumunda terlik annelerin vazgeçilmez bir unsurudur. İddianame hazırlanırken, TCK'nın 6 maddesi esas alınmış. Burada silah tanımı yapılırken, saldırı ve savunma amacı yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler diyerek, birçok nesneyi birçok cismi silah olarak tanımlayabiliyor. Terlikte bunlardan bir tanesi, çeşitli terlikler var. Bunun da ayrımı yapılması gerekiyor. Genel olarak sadece bir terlik diye bu şekilde bir iddianame düzenlenmesini hukuk açısından değerlendireceğiz. Açılan bir dava olduğu için fazla yorum yapmam yanlış olur. Ama yargılamanın sonucunu bizde merakla bekliyoruz. Bundan sonra annelerde terlik atarken düşünsünler, her terlik atan anne yargılanacak mı onun önüne açar mı bilemiyoruz. Şikayet olursa tabii ki, terlik atan anneler 2 ila 5 arasında hapisle yargılanabilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Annenin Oğluna Fırlattığı Terlik Silah Sayıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement