Denizli Bakan Ramazanoğlu Sağlıkta Dünyanın Örnek Aldığı Devrim Yaşadık - Son Dakika
Güncel

Denizli Bakan Ramazanoğlu Sağlıkta Dünyanın Örnek Aldığı Devrim Yaşadık

Denizli Bakan Ramazanoğlu Sağlıkta Dünyanın Örnek Aldığı Devrim Yaşadık

Bakan Ramazanoğlu: Sağlıkta dünyanın örnek aldığı devrim yaşadık DENİZLİ'de Organize Sanayi Bölgesi 112 Acil Servis İstasyonu'nun açılışını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti'nin 13 yılda sağlıkta tüm dünyanın örnek aldığı devrim yaptığını söyledi.

25.12.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Ramazanoğlu: Sağlıkta dünyanın örnek aldığı devrim yaşadık

DENİZLİ'de Organize Sanayi Bölgesi 112 Acil Servis İstasyonu'nun açılışını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti'nin 13 yılda sağlıkta tüm dünyanın örnek aldığı devrim yaptığını söyledi. Ramazanoğlu, sağlıkta parçalı yapının sona erdiğini, sabah ezanlarında hastane kapılarında bekleme döneminin bittiğini belirterek, "Benim babam da bir sigortalı işçiydi ve hastalandığımızda çocukluğumuzda annemle giderdik o sigorta hastanesine. Önce bir gün kuyruk beklerdik, ertesi gün muayene olurduk, üçüncü gün ilaçlarımızı almaya sıra geldiğinde ilaçların bir kısmını alırdık, bir kısmını alamazdık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılıp Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen ve 300 bin liraya mal olan 112 Acil Servis İstasyonu'nun açılışına katıldı. Törene Bakan Ramazanoğlu'nun yanı sıra Denizli AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetliler katıldı. Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli'de 31 sağlık istasyonunda 100 ambulansla hizmet verdiklerini söyledi.

"SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK"

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bir ülkenin insani gelişmişlik indeksi düşük ise o ülkenin insanlarının sağlık hizmetlerine ulaşımının çok gerilerde olduğunu belirterek, "AK Parti'nin son 13 yıllık iktidar dönemimizde Türkiye'de bütün dünyanın örnek aldığı büyük bir sağlık devrimini yaşadı. Bu sağlık devrimini nasıl yaptığımızı, nereden nereye geldiğimizi hangi noktadan başlayıp bugünkü noktaya nasıl geldiğimizi bütün dünya hem merakla hem hayretle izliyor. Bu süreçte bakanlık yapmış hizmet etmiş bakan arkadaşlarımız, dünyanın değişik ülkelerinde gidip fakültelerinde seminerler verip yapılanları anlatıyor" dedi.

"BENİM BABAM DA SİGORTALIYDI, KUYRUKLARDA BEKLERDİK"

Ramazanoğlu, AK Parti iktidarından önce Türkiye'de parçalı bir sağlık sistemi olduğunu belirterek, "Bundan yaklaşık 15 yıl önce ülkemizde çok parçalı bir sağlık hizmeti vardı. Memurlar ayrı işçiler ayrı hastaneye giderdi. Üniversite hastaneleri ise ayrı bir kategorideydi. Ben o hastaneden hizmet almak istiyorum dediğimizde böyle bir şansınız hemen hemen yoktu. Kaldı ki herkesin, burası bir organize sanayi olduğu için sigorta hastanesi ile ilgili tırnak içinde söylemek istiyorum, acı ve kötü bir hatırası vardır. Sigorta hastanesi dendiğinde herkesin aklına şu gelir. Sabah ezanlarından önce gece karanlıklarında gidilip kuyruğa girmek, sıra beklemek ve o sıranın sonucunda zarzor günde 100 poliklinik yapan bir doktor arkadaşın muayenesinden geçtikten sonra ikinci çileniz başlardı, ilaç almak. İlaç almak için de ayrıca gene birkaç gün uğraşırdınız. Benim babam da bir sigortalı işçiydi ve hastalandığımızda çocukluğumuzda annemle giderdik o sigorta hastanesine. Önce bir gün kuyruk beklerdik, ertesi gün muayene olurduk, üçüncü gün ilaçlarımızı almaya sıra geldiğinde ilaçların bir kısmını alırdık, bir kısmını alamazdık. Çünkü yoktu. Bir hafta sonra gelecek derlerdi" diye konuştu.

Ramazanoğlu'nun konuşmasının ardından Organize Sanayi Bölgesi 112 Acil Servis İstasyonu'nun açılışı dualarla yapıldı.

19 YIL SONRA KÜLLERİNDEN DOĞACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu daha sonra Dedeman Otel'de Denizli Sanayi Odası'nın Çardak Özdemir Sabancı Bölgesi'ndeki sekiz yatırımcı için düzenlediği Arsa Tahsis Töreni'ne katıldı. 1996 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan, ancak ekonomik krizler ve yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle yatırım yapılmayan, arsasının bir bölümü bankalara geçen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin atıl durumundan kurtulması için Denizli Sanayi Odası bir süre önce kendine ait parselleri metrekaresi 3 dolardan satışa çıkarmış ve sekiz yatırımcı bölgeye yatırım için arsa satın almıştı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, bölgeye yatırım yapılması içen Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybeki'nin girişimleriyle belli bir noktaya gelindiğini, sekiz firmaya arsa tahsisi yapıldığını, başka şehirlerden yatırımcıların da arsa almak istediğini belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan bölgede Vakıflar Bankası'na ait 900 bin metrekare alanın düşük fiyatla yatırımcıya tahsis edilmesi için girişimde bulunmasını istedi. Törende konuşan eski Bakan Nihat Zeybekci ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, konunun çözümü için girişimde bulunacaklarını söyledi.

"TÜRKİYE KÜRESEL VE BÖLGESEL ANLAMDA GÜVENİLİR BİR LİMAN HALİNE GELDİ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu buradaki konuşmasında, dünyada ve Avrupa'da küresel ölçekli krizler yaşanırken Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle krizlerden etkilenmediğini, kararlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü söyledi. Ramazanoğlu, "Türkiye küresel ve bölgesel anlamda güvenilir bir liman haline gelmiştir. Siyasi ve ekonomik bir vizyon ortaya koyarak 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz. AK Parti iktidarının görevi devraldığı 2002 Kasım ayından itibaren sağladığı güven ve istikrar ortamı sayesinde ülkemizin her bölgesinde yeni işletmeler, yeni fabrikalar, yeni üretim tesisleri birbiri ardınca açılmaya devam etmektedir" dedi.

"BÜYÜK YATIRIM HAMLELERİNE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Ramazanoğlu, seçimler nedeniyle yaşanan durağanlığı telafi edeceklerini belirterek, "Üst üste yaşanan seçimler nedeniyle yaşanan durağanlığın ardından kayıplarımızı telafi ederek Türkiye'nin müreffeh ve aydınlık geleceği için büyük yatırım hamlelerine kaldığımız yerden devam edeceğiz. Üçüncü boğaz köprüsü inşaatında son aşamaya gelindi. İstanbul'da üçüncü havalimanı projesi hızla tamamlanıyor. Yüksek hızlı tren projeleri, oto yollar, İstanbul- İzmir arasını 3.5 saate düşüren Körfez Geçiş Projesi ülkemize çağ atlatan projeler olarak daha şimdiden tarihe geçmiştir. Türkiye'yi bütün şehirleriyle, bütün sektörleriyle ayağa kaldıracak güç, karşılıklı güven ilişkisidir. Bu inancı, bu güveni boşa çıkarmamak için canla başla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gücünü milletinden alan bir hükümetin Denizlili bakanı olarak, her zaman sanayicimizin, hemşehrilerimizin en büyük destekçisi olacağımı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Önceliğimiz her zaman yatırım, istihdam ve kalkınmadan yana olmuştur. Bu vesileyle kalkınmanın öncüsü tüm girişimcilerimize, iş dünyamızın kıymetli temsilcilerine bu anlamlı yatırımlarından dolayı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu daha sonra Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisi yapılan 8 yatırımcıya arsa tahsis belgelerini verdi. Yatırımcılar bir yıl içinde inşaata başlayıp, iki yıl içinde üretime geçecekler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Bakan Ramazanoğlu Sağlıkta Dünyanın Örnek Aldığı Devrim Yaşadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement