Denizli Bakan Zeybekci'den Almanya'daki Toplantısına Izin Verilmemesini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Denizli Bakan Zeybekci'den Almanya'daki Toplantısına Izin Verilmemesini Değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tavas ilçesinde Devlet Su İşleri'nin 100 milyon lira maliyetli 16 tesisinin temel atma törenine katıldı.

03.03.2017 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tavas ilçesinde Devlet Su İşleri'nin 100 milyon lira maliyetli 16 tesisinin temel atma törenine katıldı. Tavas Belediyesi önünde düzenlenen törene iki bakanın yanı sıra Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

DENİZLİ'YE EN ÇOK YATIRIMI BİZ YAPTIK

Tören alanına geldiklerinde iki bakana Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, ilçede dikilen efe kıyafeti hediye etti. İki bakan kendilerine hediye edilen efe takımının feslerini birbirlerine taktı. Törende ilk konuşmayı yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli'de sulanmadık arazi bırakmayacaklarını, barajlar, göletler inşa edeceklerini belirterek, Denizli' ye ne gerekiyorsa yapacağız. Denizli hükümet yatırımları açısından unutulmuş bir ildi, AK Parti hatırladı. Denizli'ye en çok yatırım yapan bakanlık Orman ve Su İşleri oldu. Bu yılla beraber 3 milyar lirayı aşıyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim için ibadettir. 109 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Vatandaşımıza fidan dağıtıyoruz. Eskiden ormanlara girilmezdi, muhafaza memurları ormancılar,ne bulursa el koyardı, devlet ormancılığı vardı şimdi millet ormancılığı var diye konuştu.

EGE GELİŞİM PROJESİ, GAP'TAN BÜYÜK PROJE

Denizli'yi dünyanın en güzel turizm merkezi yapacaklarını, tabiat turizminin daha çok gelir getirdiğini, zengin turistlerin gelmesi için Büyükşehirle birlikte master plan çalışması yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, Ege Gelişim Projesi, GAP'tan daha büyük bir proje. 35 tane baraj ve gölet, 80 tane sulama tesisi, tamamen modern 94 dere ıslahı, 3 şehir ormanı, 10 bal ormanı, şimdi bal ormanı kuruyoruz. Burada marka oluşturalım, artık horoz balı mı dersiniz. Şifalı bal güç verir enerji verir dedi.

EVET DEMEK İÇİN 100 TANE SEBEP VAR

Bakanlığın Denizli'de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Eroğlu, Denizli'ye yine müjdelerle geldiğini söyledi. Denizli'ye yapılan yatırımların istikrar sayesinde gerçekleştiğini belirten Bakan Eroğlu şöyle devam etti

Bu yapılanlar istikrar sayesinde oldu. İstikrarın devamı için artık 16 Nisan'da sandıklar kurulacak. 16 Nisan'da millet bir şeye karar verecek. Hep birlikte evet inşallah. Çünkü büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, gençlerin istikbali için evet diyoruz. Küresel bir güç Türkiye için hep birlikte kararlıyız. 2023, 2053 hedefleri, 2071 hedefleri için hep birlikte evet diyoruz. Evet dememiz için 100 tane sebep var. Ama bir tanesini söyleyeyim. 1923'ten günümüze kadar tam 65 hükümet gelip geçmiş. Yıllara bölerseniz bir hükümetin ömrü ortalama 17 ay. 17 ayda hükümet kurulacak, bir ay pazarlıklar koalisyon öyle geçecek. Akabinde bakanlar kurulu, Başbakan, Meclis'te hükümet programı okunacak, güven oyu alacak, arkasından bakan koltuğuna oturacak. Tam brifingler alırken, hangi kapıdan gireceğini öğrenene kadar hükümet düşmüş. Bu şekilde büyük projeler yapılabilir mi Yapılamaz. Onun için bir daha koalisyon dönemleri olmaması için, kısa vadeli hükümetler olmaması, istikrar için 16 Nisan'da hep birlikte evet diyoruz. Tavas'tan da yüzde 100 evet bekliyoruz. Çünkü, bakanımız Tavaslı, başkanınız Tavaslı.

ANAYASA KİTAPÇIĞI FIRLATMA KONUSUNU HATIRLATTI

Bakan Eroğlu'ndan sonra Bakan Zeybekci konuştu. Denizli'nin AK Parti iktidarında hak ettiği yatırımları aldığını ve Ege Bölgesi'nin vizyon kenti olduğunu söyleyen Zeybekci, sadece Denizli'nin değil tüm Türkiye'nin AK Parti iktidarında büyük yatırımlar gördüğünü belirtti. 2001 krizinin yaşanmaması halinde Türkiye'nin dünyanın 12. büyük ekonomisi olabileceğini söyleyen Zeybekci, Bugün 2001-2002 krizi olmasaydı, koalisyon belası ve anayasa kitapçığı fırlatılmasaydı, Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi değil, 12 ya da 13. büyük ekonomisi, Avrupa'nın da dördüncü büyük ekonomisi olacaktı. Kişi başına milli gelirimiz 11 bin dolar değil, 18 bin dolar olacaktı. Ama bazı küresel güçler iki arada bir derede kalalım istiyorlar. Türkiye'de güçlü bir iktidar olsun istemiyorlar. Türkiye kendi belalarından, kendi başına sağına soluna baksın istemiyorlar. Türkiye'de güçlü bir iktidar olsun istemiyorlar. Onlar bizim etrafımızda kuzeyde, doğuda, batıda, çevremizde istedikleri her şeyi yaparken, onlar Türkiye kılını bile kıpırdatmasın istiyor. Onun için bu düzeni kurdular. Onun için 60 darbesini, 80 darbesini, 28 Şubat'ı bu milletin başına sardılar dedi.

MİLLET GELECEĞİNE VE BAĞIMSIZLIĞINA OY VERECEK

Milletin bağımsızlık savaşı verdiğini belirten Zeybekci, Bu millet bağımsızlık savaşı veriyor, bu ülke bir istikbal ve istiklal savaşı veriyor. Gelecek nesillerin savaşını veriyoruz. Bu savaş bir AK Parti meselesi değildir. 16 Nisan'da AK Parti'ye oy vermeyecek bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyecek, geleceğine ve bağımsızlığına oy verecek. Bu hain tuzakların, hastalıkların bir daha çıkmaması için bunların kökünü kazıyacak. Birileri artık Türkiye'yi sömüremeyecek. Her seçimden istikrar çıkacak. Kim gelirse gelsin yüzde 51 ile gelecek. Bu milli bağımsızlık ve milletin kaderi meselesi. Bu Tayyip Erdoğan seçimi değil. Her zaman burada kalmayacak. Bu yeni düzenleme Recep Tayyip Erdoğan için değil, herkes için her doğan için. Bu siyaset meselesi de değil. Bu parti meselesi hiç değil milli bağımsızlık, kurtuluş savaşı meselesi. Bazıları artık bir daha Türkiye'yi yönetemeyecek, ülkeyi krize sürükleyemeyecek. Bunun Tayyip Erdoğan ile ne alakası var. Recep Tayyip Erdoğan'ın yarına çıkacağını kim bilir. Allah uzun ömürler versin ancak o bir fani. Ama bu düzen bu millet için kuruluyor diye konuştu.

İki bakan daha sonra 16 tesisin temelini birlikte attı. Bakan Eroğlu ve Zeybekci, ardından Denizli Valiliği'ni ziyaret ederek, basın toplantısı düzenledi. Eroğlu, bakanlık olarak Denizli'ye yaptıkları yatırımları anlattı, Zeybekci ise Almanya'daki toplantısının iptal edilmesiyle ilgili değerlendirme yaptı. İki bakan Denizli Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan'ı makamında ziyaret ederek büyükşehir belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Denizli Bakan Zeybekci\'den Almanya\'daki Toplantısına Izin Verilmemesini Değerlendirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Bakan Zeybekci'den Almanya'daki Toplantısına Izin Verilmemesini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye'de Uyuşturucu Operasyonunda 12 Kişi Tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de Uyuşturucu Operasyonunda 12 Kişi Tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve diğer malzemeler ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi
    12:25 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan milli takımın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da kamp yaptığını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Takımın hedefinin Faroe Adaları ve Ermenistan maçlarını kazanarak A Ligi'nde mücadele etmek olduğunu vurgulayan Kıyıcı, oyuncuların son durumlarını görmek ve birlikte oynama alışkanlığı kazandırmak için kampın önemli olduğunu ifade etti. Ay-yıldızlılar, 3 Nisan'da Faroe Adaları ve 9 Nisan'da Ermenistan ile karşılaşacak.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu. Özellikle astım, KOAH ve kronik bronşit gibi hastalıkları olanların şikayetlerinin artması durumunda bir uzmana başvurmaları gerektiği vurgulandı.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.

  • Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:23 Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında çatı katı kül olurken, yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi
    12:23 Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi

    Mersin Uluslararası Limanı'nda (MIP), 2007'den bu yana 25 milyon TEU konteyner elleçleme yapıldığı açıklandı. Limanda gerçekleşen 25 milyonuncu TEU konteyner elleçleme törenle kutlandı. Liman Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, törende tüm paydaşlara teşekkür ederek daha iyi hedeflere ulaşmak için çalışacaklarını belirtti. Törene, Mersin Limanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Gümrük Bölge Müdürü Osman Göllüce, TCDD Mersin Limanı İşletme Müdürü Murat Birinci, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Cebrail Orman, MIP Yönetim Kurulu Başkanı David Yang ve liman çalışanları katıldı.

  • Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    12:23 Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
    12:23 Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

    Esenyurt'ta bir binada çıkan yangında engelli bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu apartmanda mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın sırasında çatıya çıkan bir adam ise dron ile havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çocuğun daha önce de benzer bir şekilde yangın çıkardığı belirtildi.

  • Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı
    12:21 Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı

    Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli usta öğreticiler, Gazze'deki bebekler için 10 bin zıbın takımı üretti. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, takımların Mersin üzerinden Gazze'ye gönderileceğini belirtti.

  • Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. maçı hazırlıklarına başladı
    12:21 Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. maçı hazırlıklarına başladı

    Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. ile yapacakları maçın hazırlıklarına 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda başladı. Teknik Direktör Ulaş Ulusan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk hareketleriyle başladı. Pas çalışması ve dayanıklılık koşularıyla devam eden idman, dar alanda yapılan çift kale maçlarla tamamlandı.

  • Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde kapılarını açtı
    12:19 Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde kapılarını açtı

    Samsun'un Atakum Belediyesi tarafından yapılan Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Bimarhane' isimli tiyatro oyunu ile kapılarını açtı. Merkez, tiyatro, konser ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği modern bir mekandır.


Advertisement