Denizli Büyük Menderes'teki Kirlilik Çiftlikteki 1.5 Milyon Balığı Telef Etti - Son Dakika
Güncel

Denizli Büyük Menderes'teki Kirlilik Çiftlikteki 1.5 Milyon Balığı Telef Etti

Denizli Büyük Menderes\'teki Kirlilik Çiftlikteki 1.5 Milyon Balığı Telef Etti

Büyük Menderes'teki kirlilik çiftlikteki 1.5 milyon balığı telef ettiDenizli'nin Çivril ilçesindeki Büyük Menderes Nehri'ni besleyen su kaynaklarının kirletilmesi nedeniyle Özpekler Su Ürünleri Şirketi'nin Gökgöl Mahallesi'nde bulunan alabalık çiftliğinde beşinci kez toplu balık ölümleri yaşandı.

13.10.2016 06:15  Güncelleme: 07:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Menderes'teki kirlilik çiftlikteki 1.5 milyon balığı telef etti

Denizli'nin Çivril ilçesindeki Büyük Menderes Nehri'ni besleyen su kaynaklarının kirletilmesi nedeniyle Özpekler Su Ürünleri Şirketi'nin Gökgöl Mahallesi'nde bulunan alabalık çiftliğinde beşinci kez toplu balık ölümleri yaşandı. Çiftlikte atıklar nedeniyle 44 havuzdaki toplam 1.5 milyon balık telef olurken Özpekler Su Ürünleri Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özpek, maddi kayıplarının yaklaşık 3.5 milyon lira olduğunu söyledi.

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde alabalık üretimli yapan Özpekler Su Ürünleri Şirketi'ne ait alabalık çiftliğindeki toplam 1.5 milyon alabalık sudaki kirlenme nedeniyle telef oldu. Gökgöl Mahallesi'nde Büyük Menderes Nehri üzerinde bulunan balık çiftliğindeki 44 havuzun yüzeyi ölü balıklarla kaplandı. Bu rakamın şirketin tesiste bulunan balıkların sayısının yaklaşık yarısı kadar olduğu belirtildi. Şirketin şikayeti üzerine jandarma tutanak tuttu, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de sudan numuneler alarak laboratuvara gönderdi.

Özpekler Su Ürünleri Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Özpek, balık ölümlerinin Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde bulunan bir meyve suyu fabrikasının atıklarını Menderes'e bırakmasından kaynaklandığını iddia etti ve son üç yılda beş kez toplu balık ölümleri yaşadıklarını söyledi. Özpek, Çivril'de Büyük Menderes Nehri'nde atıkların kirliliğe yol açtığını, sadece balıkların değil, bölgede su kuşları, kurbağalar ve canlıların da kirlilikten etkilendiğini belirterek, "Meyve suyu fabrikası nitrik asit ve kullandığı maddelerin atıklarını fabrikanın yanında bulunan çöpün oradan Menderes'e veriyor ve bu canlıların ölümüne yol açıyor. Birileri buna 'Dur' demelidir" diye konuştu.

Şirketin bir diğer Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özpek de son üç gün içinde kirlilik yüzünden çiftlikte 1.5 milyon alabalığın öldüğünü belirterek, "Son üç yıldır Dinar'dan kaynaklanan kirliliğin bir türlü önleyemiyoruz. Maddi kaybımız yaklaşık 3.5 milyon lira. Bunun yanı sıra ihracat yapan bir firma olduğumuz için bağlantılarımız ve siparişlerimizde de sıkıntı yaşıyoruz. Önceki olayları mahkemeye taşıdık, ancak balıkların hastalıktan öldüğü yolunda karar çıktı. Yetkililerden bu kirliliğin önüne geçmelerini istiyoruz" dedi.

AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, her 6 ayda bir meyve suyu fabrikasının atıklarından kaynaklanan toplu balık ölümleri yaşandığını söyledi. Güven, Dinar'daki meyve suyu tesisisin atık su arıtmasının yeterli olmadığını belirterek, "Bu dönemlerde atıklar suyu bırakıldığında canlıları zehirliyor. Bu atıklar Menderes Nehri ile birlikte Işıklı Gölü'nü de kirletiyor. Bu bizim bölgenin aynı zamanda içme suyu. Bu durumu Vali, Belediye Başkanı, Dinar Kaymakamlığı, Afyon Valiliği, Dinar Belediyesi'ne ilettik ama bir sonuç çıkmadı. Gölün ciddi sorunu var. Defalarca yazılar yazdık ancak cevap alamadık. Ceza verilse dahi komik seviyelerde veriliyor. Meyve suyu fabrikasının arıtmasını meşrulaştırması gerekiyor. Kirlenmeyi engellemeliyiz. Bölge gün geçtikçe daha kirli hale geliyor. Burada resmen doğa katliamı yaşanıyor. Bu konuda çok hassas ve ciddiyiz. Bakana kadar çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Büyük Menderes'teki Kirlilik Çiftlikteki 1.5 Milyon Balığı Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement