Denizli Ceviz ve Ayva Üretim Alanında Türkiye Birincisi - Son Dakika
Yerel

Denizli Ceviz ve Ayva Üretim Alanında Türkiye Birincisi

AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye'de ceviz ve ayva üretim alanında ilk sırada Denizli'nin yer aldığını söyledi.

26.02.2015 16:37  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli'nin son yıllarda meyvecilik konusunda çok büyük bir mesafe kat edildiğini, Denizli'yi meyveciliğin başkenti yaptıklarını belirtti.


Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, "Ceviz Alanlarının Artırılması" projesi ile cevizde yıllık 20 milyon dolar dış ticaret açığının büyük ölçüde kapatılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Denizli'de 15 yıl önce 7 bin 500 hektarlık alanda meyvecilik yapılırken, 2014 yılı sonu itibarıyla bağ alanları hariç, bu rakamın 28 bin hektarı geçtiğini ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:

"Başta ceviz, kiraz, elma, ayva ve nar olmak üzere ürün çeşitliliği anlamında yüzde 300'lere varan artışlar olmuştur. Ceviz ve ayvada üretim alanında Türkiye'de ilk sıradayız. Meyvecilikteki öncelikli hedefimiz 35 bin 247 dekarlık alan ve sahip olduğu ağaç sayısı ile ülkemizde birinci sırada olan Denizli'nin, ceviz üretim alanlarını 2023 yılı sonuna kadar 80 bin dekara ulaştırmaktır. Bunun için hazırladığımız ve bakanlık tarafından desteklenen Ceviz Alanlarının Artırılması Projesi, 2015 yılında uygulamaya başlanmıştır. Projeyle cevizde yıllık 20 milyon dolar dış ticaret açığımızın büyük ölçüde kapatılması hedefleniyor."

Yüksel, kiraz üretiminde tarım sigortası kapsamına ilişkin çalışmalar hakkında da bilgi vererek, "ben düşme dönemi" sonrasında yağan yağmurların etkisiyle meyvelerde oluşan çatlamanın, üreticiler için ciddi bir mağduriyet ortaya çıkardığını, bu neden yaptıkları girişimlerle bu hasarların da tarım sigortası teminat kapsamına alındığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Ceviz ve Ayva Üretim Alanında Türkiye Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement