2013 Yılında 3 Milyon 700 Bin Hasta Hastanelere Başvurdu - Son Dakika
Yerel

2013 Yılında 3 Milyon 700 Bin Hasta Hastanelere Başvurdu

2013 Yılında 3 Milyon 700 Bin Hasta Hastanelere Başvurdu

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Acar, 2013 yılında kurumlara başvuran hasta sayısının 3 milyon 700 bin civarında olduğunu söyledi.

27.01.2014 14:10  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, 2013 yılı içerisinde Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı kurumlara başvuran hasta sayısının 3 milyon 700 bin civarında olduğunu ve Denizli'nin çevre illere de sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar 2013 yılında Genel Sekreterliğe bağlı hastanelerde polikliniğe ve acil servislere başvuran hasta sayısı, hastanelerde yapılan ameliyatlar ve yatan hasta sayıları gibi konularda bir açıklama yaptı. Denizli merkezde iki büyük hastane ve bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile hizmet verildiğini söyleyen Acar, Acıpayam, Buldan, Çal, Çameli, Çivril, Honaz, Kale, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde de sağlık hizmetlerinin tüm hızıyla yürütüldüğünü dile getirdi. Acar, "Denizli ve ilçelerde 4 bin 500 çalışanımızla 2013 yılında 3 milyon 700 bin civarında hastanın muayenesi gerekleştirildi. Yine 130 bin hasta hastanelerde yatarak tedavi görürken, 120 bin hastanın da ameliyatı hastanelerimizde yapıldı. Hastaneye başvuran her 100 hastadan 30'u acil servislere başvurarak tedavi gördü. Bu da yaklaşık 1 milyon hasta yapıyor. Rakamlara bakıldığında Denizli'nin ve ilçe hastanelerinin bölgeye hitap eden bir konumda olduğunu görüyoruz" dedi.

Kuruma bağlı hastanelerde yoğun bakımlar da dahil olmak üzere yatak sayısı kapasitesinin yüzde 10 arttırıldığını söyleyen Osman Acar, "Hastanede bulunan servisler hastaların tedavilerinin doktorlar ve hemşireler tarafından birebir yapıldığı, yine yoğun bakımların da durumu kritik olan yani solunum, boşaltım, sindirim sistemi gibi herhangi bir sistemde hastanın yaşamını tehdit edecek bir gelişme olması durumunda hastanın tedavi edildiği yerlerdir. Yoğun bakımlarda diğer ünitelere göre ileri teknolojinin kullanıldığı, daha çok doktor ve hemşire tarafından hastanın birebir tedavisinin uygulandığı alanlardır. Tüm bunları göze alarak 2012 yılında bin 423 olan yatak sayısı yaklaşık yüzde 10 arttırılarak 2013 yılında bin 543'e çıkartılmıştır" dedi.

Denizli'de 2013 yılında sağlık alanında birçok yeniliğin yapıldığını anlatan Op. Dr. Osman Acar, şunları kaydetti:

"Denizli Devlet Hastanesi'nde Amatem Biriminin yenilenmesi ve büyütülmesi yapılacak. Ayrıca 30 yataklı yoğun bakım ünitesinin açılması için de çalışmalar sürüyor. Servergazi Devlet Hastanesi'nin ameliyathanelerinde iyileştirme yapacağız. İlçelerden de bahsedecek olursak Buldan'da yoğun bakım ünitesinin kurulması için çalışmalar sürüyor. Yine Çivril'de yeni hastane yapımı için çalışmalarda sona gelindi.2014 yılında inşallah temelini atacağız. Ayrıca Çivril'de birinci seviye 8 yataklı yoğun bakım ünitesini de açmak istiyoruz. Bunların yanında tüm hastanelerde binaların yenilenmesi, hasta sayılarının arttırılması, fiziki alt yapılarının iyileştirilmesi için de tüm çalışmalarımız devam ediyor." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2013 Yılında 3 Milyon 700 Bin Hasta Hastanelere Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement