Denizli'de Ceviz Yetiştiriciliğine Destek - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Ceviz Yetiştiriciliğine Destek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kentte ceviz yetiştiriciliğini yaygınlaştırması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 700 bin liralık ödenek aktarıldığını bildirdi.

27.12.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kentte ceviz yetiştiriciliğini yaygınlaştırması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 700 bin liralık ödenek aktarıldığını bildirdi.

Tin, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yılda 30 bin tonun üzerinde kabuklu ceviz ithal ettiğini ve önemli para çıkışı yaşadığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün girişimleriyle Denizli'de "Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi" hazırlandığını, üreticilerin de talepleri dikkate alınarak ihtiyaç duyulan ceviz fidanlarının temini için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Tin, şunları kaydetti:

"Görüşmeler neticesinde Denizli'de ceviz yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak üzere 70 bin 204 sertifikalı ceviz fidanı için, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 700 bin liralık ödenek aktarıldı. Bunun neticesinde Denizli merkez ve ilçelerinde dikilmek üzere temin edilen ceviz fidanlarının üreticilerimize dağıtımına başlandı. Toprak, iklim şartları ile çiftçilerin çeşit üzerindeki kültürleri dikkate alınarak chandler, franquatte, fernette ve fernor türleri tercih edildi. Bu ceviz fidanlarının dikimiyle, Türkiye'de üretim alanı olarak Denizli ilk sırada yerini almaktadır. Bu durum Türkiye'nin ceviz ithalatının azalmasına katkı sağlayacak ve milli ekonomiye önemli ölçüde güç verecektir."

- Çameli'de ceviz fidanı dağıtıldı

Çameli ilçesinde, proje kapsamında 400 çiftçiye 22 bin ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen ceviz fidanı dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ceviz ihtiyacını ithalatla karşıladığını ifade etti.

Ceviz fidanı dağıtımına Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Tarım İlçe Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de Ceviz Yetiştiriciliğine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement