Denizli'de "Charlie Hebdo" Protestosu - Son Dakika
Yerel

Denizli'de "Charlie Hebdo" Protestosu

Denizli'de bir grup, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

17.01.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de bir grup Paris'teki Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlerin yayınlanması protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi üyesi bir grup, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlerin yayınlanması protesto etmek için Delikliçınar Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup zaman zaman tekbir getirip slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz, Charlie Hebdo dergisine ve çalışanlarına yapılan saldırıya yönelik tepkilerin sürdüğünü, bu saldırının ardından İslam ve Müslümanlara kötü propaganda yapıldığını savundu.

Charlie Hebdo dergisinin çizgisini tasvip etmediklerini dile getiren Eryılmaz, "Peygamber Efendimize ve İslam'a yönelik çirkin yaklaşımlarını düşünce özgürlüğü olarak değerlendirmemiz de mümkün değildir" dedi.

Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı ve işlenen cinayetleri tasvip etmediklerini dile getiren Eryılmaz, "Biz bu olayları daha büyük operasyonlara zemin hazırlamak için yine bizzat batılı ülkeler tarafından tertiplendiğini biliyoruz. Terörü bitirecek sürecin ABD, AB ve İsrail ile kol kola Paris'te yürümekten değil, tüm mazlum ülkelerinin liderleriyle aynı safta düşmanlara karşı İstanbul'da yürümekten geçtiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Grup basın açıklamasını ardından dua edip dağıldı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de 'Charlie Hebdo' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement