Denizli'de "Eğitimli Çoban" Dönemi - Son Dakika
Yerel

Denizli'de "Eğitimli Çoban" Dönemi

Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyelerinin isteği üzerine "Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme Kursu" açıldı.

02.10.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyelerinin isteği üzerine valilik ve ilgili müdürlükler arasında imzalanan protokolle çobanlar için "Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme Kursu" açıldı.

Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri, bazı vatandaşların "çobana kız vermiyorlar" diye sürü yetiştiriciliği yapmak istemediğini, çoban ihtiyacı bulunduğunu belirtmesi üzerine, Çalışma ve İş Kurumu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü "Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme Kursu" açma kararı aldı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, valilikte düzenlenen kurs protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, çobanlığın bir meslek olduğunu belirterek, "Sürü yöneticilleri, şu anda ekonomimizi ve özellikle gıda ve tarım sektörünü destekleyen çok önemli bir görevi yapmakadır. Açtığımız eğitim programı onlara mesleklerinde büyük katkı yapacağına inanıyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu da kırsal alanda çoban bulmanın zorluklarını anlattı. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde donanımlı genç çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kutlu, kursun ilgi göreceğine inandığını vurguladı.

İşkur İl Müdürü Ferudun Giresun ise kursların Çal, Honaz, Baklan, Tavas ve Kale ilçelerinde açılacağını ve 250 kişiye kurs verileceğini belirtti. Giresun, kurlar için 100 bin lira bütçe ayrıldığını ifade ederek, kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Sürü Yönetimi Elemanı Kursu, Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursu, Ayçiçeği ve Haşhaş Yetiştiriciliği Kursu, Meyve Ağaçlarını Budama Kursu açılması için hazırlanan protokol Vali Kocatepe, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Giresun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kutlu, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici tarafından imzalandı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de 'Eğitimli Çoban' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement