Denizli'de Kadın Doktora Silahla Tehdit İddiası - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Kadın Doktora Silahla Tehdit İddiası

Merkezefendi ilçesindeki Dr. Munise Özcan Aile Sağlık Merkezi'nde görevli doktor, "çocuğuna rapor vermediği" için bir kişi tarafından silahla tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

26.04.2016 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezefendi ilçesindeki Dr. Munise Özcan Aile Sağlık Merkezi'nde görevli doktor, "çocuğuna rapor vermediği" için bir kişi tarafından silahla tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, Bereketli Polis Merkezi Amirliğine başvuran doktor Simay Kaya, "TEOG sınavına girecek çocuğuna rapor" isteyen E.K'ye, rapor vermeyeceğini belirtmesi üzerine silahla tehdit edildiğini ileri sürerek karakola başvurdu.

Şikayet üzerine polis "silahla tehdit ettiği" iddiasıyla E.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinin ardından E.K. serbest bırakıldı.

- "Çok korktum"

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini silahla tehdit ettiğini öne sürdüğü E.K'den şikayetçi olduğunu belirtti.

Dr. Munise Özcan Aile Sağlık Merkezi'nde geçen hafta, izinli doktor arkadaşının yerine görev yaparken E.K'nin oğlunun TEOG sınavına gireceğini, rahat çalışması için rapor istediğini aktaran Kaya, şu iddialarda bulundu:

"Sabah saatlerinde 40 yaşlarında bir beyfendi geldi ve çocuğuna rapor almak istediğini söyledi. Çocuğunun nerede olduğunu sorunca dershanede olduğunu söyledi. Ne raporu almak istediğini sordum kendisine. Bana çocuğunun TEOG sınavına çalışması için istirahat raporu almak istediğini açıkladı. Çocuğunun burada olmadan işlem yapılamayacağını ve istediği raporun da uygunsuz bir rapor olduğunu söyleyerek babayı bilgilendirdim. Kişi bir süre sağlık ocağında bekledi. Bana karşı sinirli söylemlerde bulundu. Sağlık ocağını terk etmesi konusunda uyarıda bulundum. Kendisini sağlık müdürlüğüne yönlendirmiştim. Sonra işimi yaparken sağlık müdür yardımcımız aradı beni. 'Sima lütfen kendine dikkat et, buradan şahsın biri sinirle çıktı. Çocuğuna rapor vermemişsin' dedi. Doğrudur vermedim dedim. Şahsın 'Sizden herhangi bir şey çıkmayacak, ben onun cezasını kendi ellerimle vereceğim. Silahımı alıp karşısına dikileceğim. Görecek o gününü diye kapıdan öfkeyle çıktı' dedi. Çok korktum. Hemen polise haber verdim. Polisin önlem aldığını gördüğü için mi bilmiyorum, söz konusu şahıs sağlık merkezine gelmedi. Karşınıza her an silahlı birinin çıkacak olması insanı kötü ediyor. Bir sağlık çalışanı için bu durum büyük bir yıkım. Yasal işlem başlatıldı."

Öte yandan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ise sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddeti kınayarak hekimlere uygun görmedikleri ilaçları, raporları yazdırmak için sürekli baskıların yapıldığını ve bu talepleri geri çeviren doktorların sözlü ve fiziki şiddete uğradığını öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de Kadın Doktora Silahla Tehdit İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement