Denizli'de Kar Yağışı Etkili Oldu - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Kar Yağışı Etkili Oldu

Denizli\'de Kar Yağışı Etkili Oldu

denizli'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

13.01.2015 02:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

denizli'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Belediye ekipleri, ana yollarda kar temizleme çalışmasına başladı. Şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanırken, çok sayıda araç yollarda kaldı. Honaz ve Kale ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

Denizli kent merkezinde öğleden sonra rüzgarla birlikte yağmaya başlayan yağmur, akşam saat 20.00 sıralarında karla karışık yağmura ardından da kar yağışına çevirdi. Etkisi iyice artıran kar yağışı kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ekipleri, ana yollarda ve caddelerde kar temizleme çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Kar lastiği ve zinciri olmayan araçlar, yollarda patinaj çekerek ilerlemeye çalıştı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve hiç durmaksızın 4 gün boyunca yağan kar yağışı etkili olmuş ve okullar 4 gün tatil edilmişti. Bugün de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde gece saatlerinde okullar tatil edilmedi ancak Kale ve Honaz ilçelerinde bir gün tatil edildiği açıklandı.

KARAYOLLARINDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Etkili olan kar yağışı özellikle şehirlerarası yollarda kendini gösterdi. Denizli- Antalya karayolunda zincirsiz ve kar lastiksiz araçların geçişine izin verilmedi. Kentin çıkışında önlem alan polisler, kamyon ve TIR'larında geçişine izin vermedi. Denizli'yi İzmir ve Ankara'ya bağlayan karayollarında ise ulaşım güçlükle sağlanmaya çalışılıyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kar yağışının sabaha kadar süreceğini ve hazırlıklı olduklarını belirterek, "İlçe ve merkezdeki toplam 50 araçlı ekiple ana yolları temizleme çalışmasına başladık. Sabaha kadar çalışmalar devam edecek. Her yere yetişmemiz mümkün değil ama ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Kar Yağışı Etkili Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement