Denizli'de Kış Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Kış Hazırlıkları

Denizli\'de Kış Hazırlıkları

Çameli ilçesinde, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yiyecek hazırlığına başlayan vatandaşlar, imece usulü tarhana yapıyor.

24.10.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çameli ilçesinde, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yiyecek hazırlığına başlayan vatandaşlar, imece usulü tarhana yapıyor.

Kışın en çok tüketilen ve mutfakların olmazsa olmaz yiyeceklerinden tarhana yapımına başlayan kadınlar, imece usulü birbirlerine destek vererek kışa hazırlık yapıyorlar.

Ekşi ve tatlı olmak üzere iki türlü tarhana yapan kadınlar, tarhananın ekşimemesi için içine koydukları maya ve irmiği karıştırıyorlar. Malzemeler karıştırıldıktan sonra çuvala konulan tarhana, evlerin damlarında kurumaya bırakılıyor. Kurutulduktan sonra birbirlerine yardım eden kadınlar, tarhanayı ufak parçalara bölerek, temiz bezler üzerine serip güneşte bekletiyor.

Herkesin tarhana yapmayı bilmediğini dile getiren Gülşen Tanay, "Tarhana en çok Çameli ve Acıpayam bölgelerinde yapılmaktadır. Tamamen doğal ortamda hazırlanan tarhanaları kışın tüketiyoruz. Bazı ev hanımı arkadaşlarımız yaptıkları tarhanaları satıyorlar. Hem ekonomik hem de sağlıklı olması açısından kışın bu yiyeceğe çok ihtiyaç oluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de Kış Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement