Denizli'de Kura ile Umre Gezisi - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Kura ile Umre Gezisi

Denizli\'de Kura ile Umre Gezisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa katılanlardan 1 kişi kura çekimi sonucu Umre'ye, 15 kişi ise Konya gezisine gönderilecek.

07.11.2014 15:34  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa katılanlardan 1 kişi kura çekimi sonucu Umre'ye, 15 kişi ise Konya gezisine gönderilecek. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Umre ziyaretinin promosyona dönüştürüldüğünü, dinin siyasete alet edildiğini iddia etti.

EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde yarın saat 12.30'da düzenlenecek olan 'Asrı-ı Saadetten Esintiler' konulu konferansa katılan 1 kişinin Umre'ye gönderileceğini, 15 kişinin de Konya gezisine gönderileceğinin açıklanması CHP'nin tepkisini çekti. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilahiyatçılar Önder Döngeloğlu ve Dursun Ali Özcanlı'nın konuşmacı olarak katılacağı konferansın duyurusu afişlerle yapıldı.

Kentin değişik bölgelerine asılan afişler ile Umre ziyaretinin promosyona dönüştürüldüğünü öne süren CHP Denizli Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "AKP tarafından dinin her alanda siyasete alet edildiğini görmüştük, ama Umre seyahatinin böyle promosyon malzemesi yapılmasına ilk kez tanık oluyoruz. Denizli Büyükşehir Belediye Yasası'nın hangi maddesinde kura ile vatandaşlara ücretsiz Umre gezisi var? Konferansın konuşmacısı yazarların da katılacağı Umre gezisinin masrafları bütçenin hangi kaleminden karşılanacak? Vatandaşın ödediği vergilerle oluşturulan bütçenin halka şirin görünmek için dini promosyonlar için kullanılması doğru ve ahlaklı mıdır? Bu olayla bir kez daha anlaşılmıştır ki, AKP dini kullanmaktan hiç utanmamaktadır. Din kutsalını siyasi çıkarlara, reklam ve promasyona alet etmekten yüzü bile kızarmamaktadır" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Kura ile Umre Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement