Denizli'de Okul Servisleri Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Okul Servisleri Denetlendi

Denizli\'de Okul Servisleri Denetlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlamasına kısa süre kala, öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede tutulması ve herhangi bir olumsuzluğun oluşmaması için okul servis araçlarını denetlemeye başladı.

01.09.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlamasına kısa süre kala, öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede tutulması ve herhangi bir olumsuzluğun oluşmaması için okul servis araçlarını denetlemeye başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunun başlamasına kısa süre kala öğrenci servisi denetimine başlandı. İncilipınar Kapalı Pazaryeri'nde yapılan denetime, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü ve Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul katıldı. Denetimlerde ekipler güvenlik başta olmak üzere araç içindeki ekipmanlar, otomatik kapı, emniyet kemeri, uyarı ışıkları ve servis aracının ruhsat ve evraklarının yeterli olup olmadığını inceledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, yeni etiğim ve öğretim sezonunun başlaması öncesinde servis araçlarının denetimine başladıklarını ve 1 hafta boyunca bu denetimlerin devam edeceğini belirterek" Her yıl düzenli olarak eğitim yılı öncesi minibüs ve servis araçlarının denetimlerimizi yapıyoruz. Denetimlerde servis aracı olarak uygun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Canımızdan daha çok değerli olan evlatlarımızın taşındığı bu araçlarda olumsuz bir durum olmaması için çaba harcıyoruz. Ayrıca denetimler sırasında araçlarda otomatik kapı, her öğrenci için emniyet kemeri, sağlık ve trafik seti, uyarı işaretleri, yangın söndürme cihazı gibi araç ve gereklerin tam olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eksiklikleri olanlara asla taviz vermiyoruz. Bu denetimlerin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu denetimleri yıl içinde de devam ettiriyoruz. Gerek emniyet ekipleri ile gerekse servis odalarıyla birlikte bu denetimlerimizi sürdüreceğiz " diye konuştu.

Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul ise, her yıl olduğu gibi okular açılmadan önce servis araçlarının kontrol edildiğini belirterek, "2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesi araçların kontrolü yapılacak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her yıl denetim yapılıyor. Belgeleri olmayan servisçilere çalışma ruhsatı verilmiyor. Burada amacımız çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak. Bu denetimler sayesinde geçen yıl herhangi bir kaza meydana gelmedi. Denizli en az kazanın olduğu iller arasında ilk sırada yer alıyor. Bizim anne ve babalardan isteğimiz servis araçlarında çocuklarının oturarak gidebilmeleri sağlamaları. Güvenlik konusunu ihmal etmesinler ve çocuklarına gerekli uyarıları yapsınlar.Bu denetimler eğitim yılı boyunca da devam edecek "diye konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli'de Okul Servisleri Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement