Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Denizli'den Kısa Kısa

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yaşlılar haftası nedeniyle 101 yaşındaki Fatma Kara'yı evinde ziyaret etti.

22.03.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yaşlılar haftası nedeniyle 101 yaşındaki Fatma Kara'yı evinde ziyaret etti.

Özbaş, torunu İdris Demir'in yanında yaşamını sürdüren Kara'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Yaşlıları evlerinde sürekli ziyaret ettiklerini belirten Özbaş, "İlçe Kaymakamımız Fatih Akkaya ile birlikte Fatma ninemizin ellerini öperek hayır duasını aldık. Çok şeyler görmüş, yaşamış. Hayatı boyunca yaşadıkları, anıları, biz gençler için gerçekten bulunmaz bir hazinedir. Onun yaşamından kesitleri dinlemek ve tecrübelerinden istifade etmek, bize önemli bir rehber oluyor" diye konuştu.

Solunum yoluyla bulaşan tüberküloz hastalığına dikkat

Servergazi Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali İhsan Yıldız, tüberküloz hastalığının solunum yoluyla bulaştığını, mikrobunun vücut direncini düşmesiyle hastalığın ortaya çıktığını söyledi.

Tüberkülozun eski bir hastalık olduğunu, son yıllarda istikrarlı bir şekilde hastası sayısının azalarak üçte ikiye indiğine dikkati çeken Yıldız şunları söyledi:

"Binlerce yıldır var olduğu bilinen bu mikrop, hasta kişilerin öksürmesi, hapşırması, konuşması sırasında oluşan damlacıklar içinde havaya atılır. Tüberküloz basilinin içinde bulunduğu bu damlacıkların solunması ile sağlıklı bireyler mikrobu alır. Mikrobu alan her kişide mutlaka hastalık gelişmez. Bulaşma açısından en riskli kişiler hastayla uzun süre aynı ortamda bulunan aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşlarıdır. Kaşık, çatal, bardak gibi yemek gereçleri, giysiler, çarşaflar gibi eşyalarla bulaşma olmaz. Genetik olarak da hastalık geçişi yoktur."

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Tavas ilçesinde Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında bin fidan toprakla buluşturuldu.

Tavas Orman İşletme Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte 500 ıhlamur, 500 karaçam fidanı Akyar Göleti çevresindeki araziye törenle dikildi.

Tavas Orman İletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanların ülkenin akciğerleri ve önemli zenginliği olduğunu vurguladı.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Dr. Osman Varol, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Veysel Aksoy, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Futsal takımından Gürlesin'e ziyaret

Gençler Futsal Türkiye Şampiyonu Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Futsal Takımı, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'i ziyaret etti.

Makam odasında gerçekleşen ziyarette konuşan Gürlesin, 3 Nisan'da Hırvatistan'da başlayacak Dünya Kupasında Türkiye'yi temsil edecek takıma başarılar diledi.

Gürlesin, takımın başarısından dolayı okula bir halı saha yapacaklarını belirterek, "Desteğimiz dünya kupasında da yanınızda olacak. Azminizle inşallah dünya kupasını da ülkemize, ilçemize getireceksiniz. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. Gençlerin spor yapmasını sağlamak, vatandaşlarımızı spora yönlendirmek için her türlü desteği veriyoruz. Bu kapsamda ilçemizi, ilimizi sportif müsabakalarda ulusal ve uluslararası platformlarda temsil eden bireysel veya takımlara destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement