Denizli'den Kruvaziyer Turizme Destek - Son Dakika
Yerel

Denizli'den Kruvaziyer Turizme Destek

Denizli\'den Kruvaziyer Turizme Destek

AK Parti İzmir Milletvekili Denizli: "Sorunların çözülmesi, İzmir’in kruvaziyer turizmden daha fazla pay alması için hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarımız nezdinden gerekli görüşmelerde bulunacağım. İzmir ekonomisini büyütmek istiyorsak, kruvaziyer turizmini de ana unsurlardan biri olarak değerlendirmeliyiz.

01.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kruvaziyer turizmde yaşanan sorunların aşılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Kültür ve Turizm bakanlıkları nezdinde girişimlerde bulunacağını belirtti.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden Denizli, kruvaziyer turizmde yaşanan sorunların aşılması için çalışacaklarını kaydetti.

Kruvaziyer turizminin İzmir için çok önemli bir konu olmaya başladığını ifade eden İlknur Denizli, İZTO'nun bu konuda yaptığı çalışmaların takdirle izlendiğini dile getirdi.

Barselona'da düzenlenen kruvaziyer fuarına ilişkin haberleri ve kruvaziyer turizmde son dönemde yaşanan düşüşle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Denizli, "Sorunların çözülmesi, İzmir'in kruvaziyer turizmden daha fazla pay alması için hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarımız nezdinden gerekli görüşmelerde bulunacağım. İzmir ekonomisini büyütmek istiyorsak, kruvaziyer turizmini de ana unsurlardan biri olarak değerlendirmeliyiz. Bakanlıklarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimizin her birinin yapması gereken işler olduğu açık. Bunları masaya koyup bir iş planı oluşturmamız ve hedefe doğru yürümemiz gerektiği inancındayım" dedi.

Denizli, tüm tarafların katılımıyla önümüzdeki günlerde bir değerlendirme toplantısı yapmak üzere ilgili bakanlıklarla görüşmelerde bulunacağını kaydetti.

Demirtaş ise kruvaziyer turizmini geliştirmek için uzun yıllardır büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Akdeniz Bölgesi'nde kruvaziyer turizmde genel olarak bir düşüş yaşandığını, bundan Türkiye ve İzmir'in de etkilendiğini belirten Demirtaş, sektörde yaşanan bölgesel dalgalanmanın yanı sıra İzmir'e özel çözülmesi gereken sorunların da bulunduğunu kaydetti. İzmir'in kruvaziyer turizmden aldığı payın artması için sektörün fuarlara katılımın büyük önem taşıdığına işaret eden Demirtaş, geçtiğimiz ay Barselona'da katıldıkları fuarda çok verimli görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Demirtaş, 16-19 Mart 2015'de ABD'nin Miami kentinde düzenlenecek olan Miami Kruvaziyer Fuarı'na katılmak için hazırlıklara başladıklarını, fuarda çok güzel bir stand yeri kiraladıklarını söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'den Kruvaziyer Turizme Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement