Denizli Dört Ay Önce Yaralandı, Bugün Şehit Haberi Geldi - Son Dakika
Güncel

Denizli Dört Ay Önce Yaralandı, Bugün Şehit Haberi Geldi

Denizli Dört Ay Önce Yaralandı, Bugün Şehit Haberi Geldi

Dört ay önce yaralandı, bugün şehit haberi geldiDiyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç'in acı haberi Denizli'nin Pamukkale İlçesi'ndeki ailesin ulaştı.

24.08.2016 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört ay önce yaralandı, bugün şehit haberi geldi

Diyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç'in acı haberi Denizli'nin Pamukkale İlçesi'ndeki ailesin ulaştı. Dört ay önce Diyarbakır'da çatışmada yaralanan ve hava değişimi için Denizli'ye gelen Bilgiç'in 15 gün önce birliğine döndüğü öğrenildi.

Lice'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç'in şehadet haberi Pamukkale İlçesi'ne bağlı Korucuk Mahallesi'ndeki baba ocağını yasa boğdu. Denizli Merkez Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylar sağlık ekipleriyle birlikte baba ocağına giderek acı haberi hafriyat işleriyle uğraşan babası Necip ve annesi Fatma Bilgiç'e verdi. Küçük oğullarının şehit olduğunu öğrenen anne Fatma ve baba Necip Bilgiç, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Mahalle sakinlerinin de taziye için geldiği şehit evinde anne Fatma Bilgiç'in feryatları yürekleri dağladı. Oğullarının şehit haberini alan anne ve baba fenalaşırken, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehit Uzman Çavuş Bilgiç'in resmi nikahını yaptığı, 2 Ekim'de yapılacak düğünle evleneceği eşi Ayşe Bilgiç'te acı haberi alır almaz cenaze evine geldi. Gözyaşları içinde eve giren Ayşe Bilgiç kayınvalidesine sarılarak gözyaşı döktü. Anne Fatma, baba Necip ve eşi Ayşe Bilgiç'i komşuları ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Bilgiç'in 2 Ekim'deki düğünü için hazırlıklarını tamamladıktan sonra birliğine gittiği öğrenildi. Eşinin görevi bırak talebine ise şehit Bilgiç'in "Öyle şey olmaz. ya zafer, ya ölüm" diyerek Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

Şehidin tek katlı evine Türk Bayrağı asılırken, şehit uzman çavuşun dört ay önce Diyarbakır'da teröristlerle çatışmada bir merminin kalkanını parçalaması sonucu yüzünden ve ayağından yaralandığı, tedavisini ardından hava değişimi için Denizli'ye geldiği öğrenildi. Şehidin babası Necip Bilgiç, oğlunun düğün hazırlıklarını tamamladığını belirterek, "Denizli'de ev tuttu, 2 Ekim'de düğünü vardı. Tüm hazırlıklarını yaptı, evini döşedim. Dört ay önce de çatışmada yaralandığı için Denizli'ye gelmişti. Giderken görevi bırakmasını, yakında düğünü olduğunu söyledim. Ceremesi neyse öderiz dedim. Baba bu vatan bizim, öyle şey olur mu? ya zafer ya ölüm diyerek göreve gitti. Dün telefonla konuştum, iyi olduğunu söyledi. Sabahtan beri aradım ulaşamadım, sıkıntı içerisindeydim" diye konuştu. Bir ağabeyi olduğu öğrenilen şehit uzman çavuşun beş yıl önce göreve başladığı öğrenildi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de şehit evine gelerek taziyede bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Dört Ay Önce Yaralandı, Bugün Şehit Haberi Geldi - Son Dakika


Advertisement