Denizli Ege'nin En Büyük Tarım Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Denizli Ege'nin En Büyük Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Ege'nin en büyük tarım fuarı kapılarını açtıEGE Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı olarak adlandırılan Denizli'deki 13'üncü Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

22.02.2017 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'nin en büyük tarım fuarı kapılarını açtı

EGE Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı olarak adlandırılan Denizli'deki 13'üncü Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Tarım sektöründeki yenilikleri vatandaşlarla buluşturan 13'üncü Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, bugün törenle Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda açıldı. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Fuarı düzenleyen Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve ziyaretçiler törene katıldı. 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan fuarda Türkiye'nin farklı şehirlerinden toplam 180 firma stant açtı. Fuar alanına gelen ziyaretçiler; biçerdöver, traktör, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, ekolojik tarım, tohum, fidan, zirai ilaç, gübre, hayvancılık alanlarında kullanılan son teknoloji ürünleri yerinde görme ve inceleme şansı buldu.

Açıklama yapan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, kentin coğrafi konum olarak fuarcılık merkezi olabilecek düzeyde olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"İlimiz tam bir fuarcılık merkezi olacak düzeyde. Açılan bu fuar tarımla ilgilenen vatandaşlarımızın sektörel yenilikleri takip edebilmesi açısından çok önemli. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum"

BASTONU BIRAKTI, TEST SÜRÜŞÜ YAPTI

Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, tarım alanında en yeni gelişmelerin yanında renkli görüntülere de sahne oldu. Fuar alanında davul ve zurnalar çalınırken, bileğine güvenenler için ise bilek güreşi yarışmalarına katıldı. Tavas İlçesi'nin Hırka Mahallesi'nden gelerek fuar alanını ziyaret eden 75 yaşındaki Saffet Akcan ise bağ arasında sürebilmek için kullanılan traktörleri inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Akcan, kullandığı bir traktörü olduğunu, ancak arazileri için yeni ve küçük bir traktör almak istediğini söyledi. Bastonunu bir kenara bırakan Akcan, traktöre bindi, fuar alanında tur attı. Fuar alanını ziyaret edenler ise Akcan'ı ilgiyle izledi.

"DENİZLİ EGE'NİN MERKEZİ OLDU"

Fuarın düzenleyen Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan ise 13'sünü düzenledikleri fuarda 180 katılımcının stant açtığını, Denizli'nin tarım alanında Ege bölgesinin merkezi haline geldiğini söyledi. Fuarda Türkiye'nin 52 ilinden katılımcının yer aldığını ifade eden Tan, "Tarım alanındaki tüm yenilikler fuarımızda ziyaretçilerimizin ve çiftçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ege bölgesi çiftçileri yıl boyu bu fuarı merakla bekliyor. Yeni teknolojiyi uygun kampanyalarla sahip oluyor. Ziyaretçilerimizin ilgisi oldukça yoğun. 5 gün boyunca sürecek fuarımızda toplam 160 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Ziyaretçiler 26 Şubat'a kadar fuarı ziyaret edebilecek.

Denizli Ege\'nin En Büyük Tarım Fuarı Kapılarını Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Ege'nin En Büyük Tarım Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement