Denizli Ekonomi Bakanı Zeybekci: Bu Sessizlik Rehavet Olarak Yorumlanmamalı - Son Dakika
Güncel

Denizli Ekonomi Bakanı Zeybekci: Bu Sessizlik Rehavet Olarak Yorumlanmamalı

Denizli Ekonomi Bakanı Zeybekci: Bu Sessizlik Rehavet Olarak Yorumlanmamalı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Kırsal Kalkınma Yatırımları Tanıtımı ve Hibe Sözleşmesi törenine katıldı.

25.05.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Kırsal Kalkınma Yatırımları Tanıtımı ve Hibe Sözleşmesi törenine katıldı. 2004'te siyasete girdiğini, 2002'de şirketinin İstanbul Sanayi Odası'nın açıklamış olduğu ilk 1000 listesinde 492'inci sırada yer aldığını belirten Bakan Zeybekci, şimdi ilk 5 binde bile yer almadığını amaçlarının sadece Denizli olduğunu söyledi. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kırsal Kalkınma Yatırımları Tanıtımı ve Hibe Sözleşmesi töreni gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra törene Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

"BİR YILDA ÜÇ SEÇİM PİYASAYI VE TOPLUMU BİRAZ YORDU"

Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp çeşitli açıklamalar yapan Bakan Zeybekci, "Bir yıl içinde üç seçim yapmak hem piyasaları hem de toplumu biraz yordu. Vatandaşta çok bilinçli bir bekleyiş var. Bu sessizlik rehavet olarak yorumlanmamalı. Milletimiz kararını vermiş, seçim gününü bekliyor. Muhteşem bir hakem görevi görecek olan milli iradeye doğru yaklaşıyoruz. 7 Haziran'da milleti o muhteşem kararını göreceğiz. Biz her zaman söylüyoruz. Allah bu millet için hangisi hayırlısıysa onu nasip etsin. Milletimizin kararı başımızın tacıdır. Milletin kararına ne bir virgül ne de bir nokta itirazımız olmaz" dedi.

YUNANİSTAN DEĞERLENDİRMESİ

Yunanistan'ın borçlarını ödememesinin AB için bir sıkıntı olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Zeybekci, "AB, Yunanistan'ın bu şekildeki davranışına hazırlandı gibi gözüküyor. Piyasalar ve AB hazırlandı. Yunanistan'ın taraf olarak gördüğü Almanya hazır hale geldi. Bununla ilgili ülkeler gerekeni yaptı. Ancak borcunu ödememe gibi bir şeye cesaret edemez. AB de Yunan ekonomisini bir yere kadar disipline edebilir. Daha sonra karşılıklı olarak uzlaşılacaktır. Diğer taraftan da AB'nin bu hantal ekonomik yapıdan dolayı istedikleri ekonomik gelişmeleri sağlayamıyor. Ben önümüzdeki dönemde daha hızlı daha pratik karar alma mekanizmalarının işleyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından törene katılan Bakan Zeybekci; 9'uncu Etap Hibe programı kapsamında sözleşme yapılan 17 yatırımcıya, sözleşme belgelerini verdi. Ardından Bakan Zeybekci, salonda konuşma yaptı.

TARIMA DESTEKLERİNİ ANLATTI

Denizli'de 2005 yılından bu yana 2 bin 700 kişiye 37 milyon 460 bin lira hibe desteği yapıldığını söyleyen Zeybekci, "Hükümet olarak yılda 11 milyar tarıma destek veriyoruz. Yeter mi, yeterli değil. Dünya daha fazla destek verirken, bizim de daha fazla vermemiz beklenen şey. Ancak, eldeki kaynak ve imkanlar meselesi. Bugün, Türkiye'de inanılmaz bir seferberlik başlatıldı. Verilen 11 milyar desteğin dışında çok hızlı bir şekilde arazi toplulaştırması yapılıyor. Hedef, Türkiye'de bir dönüm bile sulanmayan tarım arazisinin kalmamasıdır. Tarıma destek 50 milyar dolar olsun. Biz de çok istiyoruz. Tarımsal ihracatımız 50 milyar dolar olmalı. Tarımsa gayri safiye milli hasıla 60 milyar dolardan 150 milyar dolara çıkmış olmalı. İşte o zaman tarıma daha büyük destek veririz" dedi.

"BU ZAVALLI VE FAKİRE BU KADAR YÜK YÜKLENMEZ"

Siyasete 2004'de girdiğini, Denizli Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, "Biz, halkın huzuruna çıktığımızda lafla çıkmadık. Asla sizleri kandırmadık. Ne kandırılmanıza ne de aldatılmanıza müsaade etmedik, etmeyeceğiz de. 2004 yılından bu yana Denizli'nin huzurundayım. Sivil toplum kuruluşlarıyla her daim beraber hareket ediyoruz. Bugüne kadar lafla değil, projelerle geldik. Bu şehre şöyle bir bakarsanız her yer projedir. Denizli bugün siyasetin lider kentlerinden. Siyasetin birinci masasında oturmaktadır. A, B, C partisi demeden biz bunu birlikte başardık. Bu Denizli'nin ortak başarısıdır. Makamlar olsun, mevkiler olsun aşkıyla hareket etmedik. Bizim de işimiz gücümüz vardı. 2002 yılında İstanbul Sanayi Odası'nın açıklamış olduğu ilk 1000 listesinde şirketim 492. sıradaydı. O zaman siyasetle hiç alakam yoktu. Şimdi ilk 5000'de bile yokum. Allah'a şükürler olsun. Cenabı Allah ilmi isteyene, mülkü istediğine veriyor. Emanetçisiyiz. Allah bize sahip olduklarımızın hesabını verebilmeyi nasip etsin. Allah bu milletin karşısında yüzümüzü kızartmasın, mahcup ve pişman etmesin. Bu mesele Denizli meselesi, Denizli sevdası meselesi, benim meselem olamaz. Bu fakire, bu zavallıya, köylü çocuğuna böyle bir yük yüklenemez. Bu yük benim omuzlarıma ağırdır. Bu Denizli'nin ortak davası, ortak meselesidir. Bu şehir varsa ben varım. Bu şehir istedi de bu hale geldi. Denizli'nin gelecek nesillerine daha güzel bir Denizli bırakmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Ekonomi Bakanı Zeybekci: Bu Sessizlik Rehavet Olarak Yorumlanmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement