Denizli - Ertuğrul Özkök'ün Acı Günü - Son Dakika
Güncel

Denizli - Ertuğrul Özkök'ün Acı Günü

Denizli - Ertuğrul Özkök\'ün Acı Günü

Perihan Oral 73 yıllık aşkıyla kavuştuErtuğrul Özkök'ün acı günüDENİZLİ'nin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden, ülkenin ilk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, eski milletvekili Hüdai Oral'ın eşi, aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün de kayınvalidesi olan 89 yaşındaki Perihan Oral, yaşamını yitirdi.

02.06.2016 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Perihan Oral 73 yıllık aşkıyla kavuştu

Ertuğrul Özkök'ün acı günü

DENİZLİ'nin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden, ülkenin ilk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, eski milletvekili Hüdai Oral'ın eşi, aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün de kayınvalidesi olan 89 yaşındaki Perihan Oral, yaşamını yitirdi. Perihan Oral, bugün son yolculuğuna uğurlanırken, gözyaşlarını tutamayan kızı Tansu Özkök, "Annem, 73 yıllık aşkı olan babama kavuştu" dedi.

Denizli'den beş dönem milletvekili seçilen, 1963'de kurulan 3'üncü İsmet İnönü hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Türk siyasetinin önemli isimlerinden Hüdai Oral'ın eşi Perihan Oral, dün (çarşamba) akşam, tedavi gördüğü Denizli Özel Sağlık Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bir süredir yaşlılığa bağlı organ yetmezliği çeken Perihan Oral'ın ölümü büyük üzüntü yarattı. 2005'te yaşamını yitiren kocası Hüdai Oral'dan 11 yıl sonra hayata gözlerini kapayan Perihan Oral'ın Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki evi, ziyaretçi akınına uğradı. Oral'ın kızı Tansu, damadı Ertuğrul Özkök, oğlu Teoman Oral, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge ile yakınları taziyeleri kabul etti.

Kızı Tansu Özkök, "Son günlerinde annemin yanındaydım. Helalleştik. Organ yetmezliği nedeniyle yatağa bağlıydı. Babamla birbirlerine aşkları hiç bitmedi. Hatta babam vefat ettikten sonra bile annem, 'Bir şarkısın sen ömür sürecek' şarkısını sık sık söyler, babam için gözyaşı dökerdi. Annem, henüz 14 yaşında iken tanıyıp aşık olduğu 73 yıllık büyük aşkı babamın yanına gitti" diyerek, gözyaşı döktü.

ASRİ MEZARLIKTA TOPRAĞA VERİLDİ

Perihan Oral'ın naaşı bugün önce evine getirildi. Okunan dua ve alınan helalliğin ardından cenazesi Ulu Cami'ye götürüldü. Denizli Vali Vekili Ali Cergibozan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, AK Partiil Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, çok sayıda aile yakını ve seveni cenazeye katıldı. Kılınan namazın ardından Perihan Oral, Asri Mezarlık'ta eşi Hüdai Oral'ın yanına toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli - Ertuğrul Özkök'ün Acı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement