Denizli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Denizli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Denizli'de 2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

28.04.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de 2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

2015 yılının ilk üç aylık faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Şükrü Kocatepe,  31 Mart tarihi itibariyle Denizli genelinde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların toplam 200 proje üzerinde çalıştığını belirtti.

Projelerin toplam tutarı 2 milyar 346 milyon lira, 2015 yılı ödeneği ise 529 milyon lira olduğu bilgisini veren Kocatepe, şunları söyledi:

"İlimizde çalışma yapılan 200 projeden 28'i bitmiş, 108 proje devam etmekte, 23 proje ihale aşamasında ve 41 projenin ihale hazırlıkları yapılmaktadır. İlimiz kamu yatırım projeleri için 2015 yılı ilk üç ayında yapılan harcamaların toplam tutarı 113 milyon 346 bin lira olup, yıl ödeneğinin  yüzde 21,4'ü harcanmıştır. En fazla yatırım harcaması 48 milyon 598 bin lira harcama ile ulaştırma sektöründe gerçekleşmiştir."

- müteahhitlere uyarı

Kocatepe, Çameli yolunun yapımına ilişkin müteahhitlerle ilgili sıkıntıların yaşandığına işaret ederek toplantıda bulunan Karayolları 2. Bölge Müdür Vekili Baki Çoban'a "Çalışmamak için bahane üreten müteahhitler var, onları uyarın. Devlet kimseye zengin yapmak için iş vermiyor. Üstlendikleri işi yapamayacaklarsa bıraksınlar, bir başkası yapsın. 'Dünyanın yolunu yaptık ama Çameli'nin yolunu yapamadık' demeyelim. Çameli yolunu da artık bitirelim" dedi.

Kocatepe, ihalesi tamamlanan Çivril ve Çameli Devlet Hastanelerinin temelinin 2 Mayıs Cumartesi günü Sağlık ve Ekonomi Bakanının katılacağı törenle atılacağını inşaatı tamamlanan Denizli Diş Hastanesi'nin de yine 2 Mayıs Cumartesi günü hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Tuncay Engin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement