Denizli: "İzmir'in Sorunu, 'Ben Yaptım Oldu' Anlayışı" - Son Dakika
Yerel

Denizli: "İzmir'in Sorunu, 'Ben Yaptım Oldu' Anlayışı"

Denizli: "İzmir\'in Sorunu, \'Ben Yaptım Oldu\' Anlayışı"

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, Gültepe, Gürçeşme, Halkapınar ve Eşrefpaşa’da girmedik mahalle bırakmadı.

21.03.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, Gültepe, Gürçeşme, Halkapınar ve Eşrefpaşa'da girmedik mahalle bırakmadı. Girdiği her sokakta her evi ziyaret eden, herkesin derdini dinleyen Denizli rakiplerine sokaktan seslendi; "Onların misafir gibi dolaştıkları sokaklarda ben yaşadım, halen yaşıyorum." diye konuştu.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, İzmir Oto Tamircileri Odası ve İzmir Demir İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti. Denizli daha sonra 1. Sanayi'deki esnafla sohbet etti. CHP'li Konak Belediye Başkan Adayı'nın kendisine yönelttiği 'Sokakta dolaşamıyor' eleştirilerine Denizli, "Ben Konak'ta yaşıyorum. Tilkilik'te doğdum. Agora'daki Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nda okudum, Hatay'da 9 Eylül Ortaokulu'nu, Eşrefpaşa Lisesi'ni bitirdim. Konak'tan başka hiçbir bir yerde oturmadım. Hala Havra Sokağı'ndan alışveriş yapıyorum. Dolaştığım yerlerde komşularımla, öğretmenlerimle, çocukluk arkadaşlarımla karşılaşıyorum. Ben ikamet ettiğim,oy kullanacağım ilçeden belediye başkan aday oldum. Onların kampanya gereği dolaştıkları yerlerde ben yaşıyorum. Sizin derdinizi sıkıntınızı en iyi ben hissederim" diye cevap verdi.

1. SANAYİ'NİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM

1. Sanayi sitesini çok iyi bildiğini anlatan Denizli, bölgenin sorunlarını da yakından takip ettiğini ifade etti. Denizli, "Buranın sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Geçmişte 1. Sanayi Sitesi'nde ve Gıda Çarşı'nda iş yerim oldu. Belediyenin ilgisizliğinin sonuçlarını bizzat yaşadım. İstihdam sağlayan, kentin ticari hayatına katkısı olan bölgelerin zaman içinde gelişmesine ve dönüşmesine yerel yönetimler öncülük etmelidir. Yerel yönetimlerin, şehrin ticari hayatının, esnafın, iş yeri sahibinin önünü açması lazım. Ne yazık ki İzmir'de bunu görmüyoruz. Bırakın destek olmayı sorunları çözmeyi, gelişmeye engel oluyorlar. Bu bölge kaderine terk edilmiş durumda. Hem gıda çarşısının, hem de 1. Sanayinin hızla ele alınması ve buraya yeniden işlev yüklenmesi, önünün açılması gerekiyor. Burayı destekleyelim, güçlendirelim, tekrar cazibe merkezi haline getirelim ve ticareti artıralım" dedi.

İZMİR'İN SORUNU "BEN YAPTIM OLDU" ANLAYIŞIDIR

İzmir'in yerel yönetimlerdeki en büyük sorunu olan, "ben yaptım oldu" anlayışına dikkat çeken Denizli, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle bir anlayışla İzmir'de sonuç alınamıyor. Bizim belediyeciliğimizde çözümleri tek taraflı belirlemeyeceğiz. Bizden 'bürokratlarımla konuştuk karar verdik' lafını duymayacaksınız. Her bir sorunu meselenin paydaşlarıyla karşılıklı bilgi alışverişi ile anlayacağız ve çözüm üreteceğiz. Sıkıntılarımızı konuşup, tartışarak hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Kentin ekonomisi büyümüyorsa, istihdam artmıyorsa, insanlar eve ekmek götüremiyorsa, en öncelikli sorun budur. Onun için Konak'ta ticari geçmişi olan vatandaşın ayak alışkanlığı olan bölgelerin temel sorunlarını çözmemiz, Konak ekonomisine katkı koyabilmeleri için ekonomik olarak büyütmemiz gerekiyor."

İŞ YAPAN GELSİN

Seçim çalışmaları sırasında sürekli olarak "iş yapan gelsin" feryadı ile karşılaştıklarını aktaran Denizli, İzmir'de Binali Yıldırım gibi bir fırsat olduğunun altını çizdi. İzmirlilerin bu şansı kullanacağını dile getiren Denizli sözlerini şöyle bitirdi: " İzmir'in durumu İzmirlileri üzüyor. Kentimiz hak ettiği yerde değil. İzmir potansiyelini kullanamıyor. Artık beyin göçü verir hale geldik. Yetişmiş gençlerimiz bu kentte iş bulamıyor, başka kentlere gidiyor. İzmir'in okumuş iyi yetişmiş insan kaynaklarını İzmir'de değerlendiremiyoruz. Bu durumun bir beş yıl daha böyle devam etmesine izin veremeyiz. 31 Martta, Sayın Binali Yıldırım ile birlikte düğmeye basacağız. Kazandığımız haftadan itibaren projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. İzmir'i büyütmek zorundayız. Size hizmet vermeyene, size değer vermeyene siz de oy vermeyin." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli: 'İzmir'in Sorunu, 'Ben Yaptım Oldu' Anlayışı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement