Denizli Kalp Cerrahı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Denizli Kalp Cerrahı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Denizli Kalp Cerrahı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Denizli'de, aort damarının patlamasıyla ölen Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Murat Alten'in cenazesi, başhekimi olduğu özel hastanede yapılan törenin ardından toprağa verildi.

14.04.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, aort damarının patlamasıyla ölen Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Murat Alten'in cenazesi, başhekimi olduğu özel hastanede yapılan törenin ardından toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk babası 63 yaşındaki Dr. Murat Alten, geçen cuma günü rahatsızlandı. Kalple ilgili olduğunu düşündüğü rahatsızlığı nedeniyle, başhekimi olduğu Özel Sağlık Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Tetkiklerin ardından dinlenmek üzere evine gitti. Alten, geçen pazar günü aort damarının patlaması sonucu fenalaştı. Murat Alten'e ilk müdahaleyi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan eşi Dr. Meral Alten yaptı. Ardından ambulansla Özel Sağlık Hastanesi'ne kaldırılan Murat Alten, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Denizli Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Alten'in ölümü, ailesi ve sağlık camiasında üzüntü yarattı.

Denizli Tabip Odası eski Başkanı Murat Alten için görev yaptığı hastanede, cenaze töreni düzenlendi. Eşi Dr. Meral Alten ve çocukları başta olmak üzere törene; Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem, CHP'li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Özel Sağlık Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Rıdvan Erdemir, çeşitli hastanelerin sahipleri ve yöneticileri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

"BİNLERCE HASTAYA ŞİFA VERDİ"

Özel Sağlık Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Rıdvan Erdemir, törende yaptığı konuşmada, çok değerli bir doktor dostunu kaybetmenin üzüntünü yaşadığını belirterek, "Binlerce hastaya şifa verdi. Herkesin sevdiği bir insandı. En gergin toplantıda bile bir fıkra anlatıp ortamı yumuşatırdı. Hastanemize 4 ay önce başhekim olarak geldi, ancak çok kısa sürdü. Tüm sevenleri olarak onu içimizde yaşatacağız. Onun öldüğüne inanamıyorum. Her an o sarı çantasıyla bana fıkra anlatacağını düşünüyorum. Hakkımız yoktur ama yine de helal olsun. Sen de hakkını helal et" dedi.

GÖZYAŞLARI DÖKÜLDÜ

Cenaze töreni sırasında Alten'in ailesi ve doktor arkadaşları ile sevenleri uzun süre gözyaşı döktü. Alten'in eşi Meral Alten, yakınlarının sayesinde ayakta durabildi. Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Meral Alten'in aynı hastanede solunum yetmezliğinden tedavi gören babası Dr. Fahrettin Çavuşlar'ın sağlığına kavuşmasını ümitle beklediği belirtildi. Törenin ardından Murat Alten, öğlende Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Gümüşler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Kalp Cerrahı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement