Denizli Memurlar Bordro Yaktı - Son Dakika
Güncel

Denizli Memurlar Bordro Yaktı

Denizli Memurlar Bordro Yaktı

Memurlar bordro yaktı DENİZLİ'de hükümetin memur maaşlarına yaptığı zammı Türkiye Kamu Sen üyesi memurlar bordro yakarak protesto etti.

15.01.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memurlar bordro yaktı

DENİZLİ'de hükümetin memur maaşlarına yaptığı zammı Türkiye Kamu Sen üyesi memurlar bordro yakarak protesto etti. Pamukkale Kaymakamlığı karşısında basın açıklaması yapan memurlar adına konuşan Turgay Demirtaş, yüzde 12 zam istediklerini söyleyerek, hükümeti eleştirdi.

Türkiye Kamu Sen üyesi memur sendikaları Gazi Bulvarı'nda Pamukkale Kaymakamlığı karşısında eylem yaparak memur maaşlarına yapılan yüzde 3+3 zammı bordrolarını yakarak protesto etti. Hükümeti eleştiren pankartlar açan üyeler adına konuşan Türkiye Kamu Sen Denizli Temsilcisi Turgay Demirtaş, Ağustos 2013'te imzalanan toplu sözleşmenin memurlar ve emekliler adına adeta bir Sevr Anlaşması olduğunu belirterek, " Memurlarımızın hakları masa başlarında gasp edilmiş, sorunları yok sayılmış, 2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlanmıştır. Enflasyon rakamları ortada. Biz yüzde 12 zam istiyoruz. Gerçekler ortadayken hem Memnun-Sen, hem de iktidarın pişkin açıklamaları akıllara zarar veriyor. Bu durumda dahi 'Memurlarımızı enflasyona ezdirmedik' diyebiliyorlar. Başbakan, memura yüzde 17 zam verdiklerini söylüyor. 2014 yılını borç yükü ve geçim sıkıntısıyla geçiren memurlar tüm gerçeklerin farkındadır. Geçtiğimiz yıl, bizleri 123 liraya mahkum edenler, bu yıl da yüzde 3+3'e mahkum ediyorlar. Bugün memurlarımız sözde zamlı maaşlarını aldılar ve acı gerçekle bir kez daha yüzleştiler" dedi.

2015 yılının kamu çalışanları için daha da zor geçeceğini ifade eden Demirtaş, "İş bilmeyen sözde sendikaların, iktidarla el birliği yapıp, memurlara verdiği zararı, bizzat yaşayarak görüyoruz. Memurlarımızın artık kaybedecek, feda edecek, heba edecek bir tek günü dahi kalmamıştır. Biz yüzde 12 ek zam talebimizi sonuna kadar dile getireceğiz. Biz memurlarımızın haklarını sonuna kadar müdafaa edeceğiz " diye konuştu. Açıklamanın ardından Türkiye Kamu Sen üyesi memurlar yanlarında getirdikleri bordrolarını hep birlikte yaktı. Eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Memurlar Bordro Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement