Denizli Müftüsü Aşık'tan Kur'an Kursları Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Denizli Müftüsü Aşık'tan Kur'an Kursları Çağrısı

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, vatandaşların şartları ne olursa olsun çocuklarını yaz döneminde mutlaka Kur'an eğitiminden geçirmelerini tavsiye etti.

22.06.2015 16:23  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, vatandaşların şartları ne olursa olsun gerekirse yaz tatillerini az kullanarak çocuklarını yaz döneminde mutlaka Kur'an eğitiminden geçirmelerini tavsiye etti.

Çorum Müftülüğünden Denizli Müftülüğüne atanan Aşık, yeni görevine başladı.

Aşık, görevine başlaması dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerde ve Kur'an kurslarında bugün itibarıyla yaz Kur'an kurslarının başladığını, kursların 21 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirtti.

Denizlilerden çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermeye davet eden Aşık, şunları söyledi:

"Yaz Kur'an kursu, bizim olmazsa olmazlarımızdan, vazgeçilmez bir uygulamamız. Çocuklarımızın, yavrularımızın dinini öğrenme, Allah'ını, peygamberini, vatanını, vatan sevgisini öğrenme konusunda önemli bir yeri var. Halkımızın yaz Kur'an kursuna ciddi anlamda önem vermelerini istirham ediyorum çünkü yavrularımız yazın aldıkları bu eğitimle belki hayat boyu dinlerini yaşayacaklar. Halkımızdan şartları ne olursa olsun, gerekirse yaz tatillerini az kullansınlar, yaz izinlerini az kullansınlar ya da geç gitsinler ama çocuklarımızı, Kur'an kursundaki, camilerdeki Kur'an eğitiminden mutlaka geçirsinler, çocuk o manevi terbiyeyi alsın. Aile yapısının huzurlu olması, mutlu olması buna bağlı. Toplumun, ülkemizin huzurlu olması, güvenli olması, emniyetli olması buna bağlı. Allah'ı ve peygamberini, Kur'anını tanıyan bir nesil, yarın hırsızlık yapmaz, arsızlık yapmaz. Toplumda güvenlik, asayiş açısından işlenen suçların sayısını azaltmak istiyorsak, çocuklarımızın gönlüne Allah sevgisini, peygamber sevgisini, Kur'an sevgisini, din sevgisini mutlaka yerleştirmemiz gerekiyor."

Aşık, Kur'an kurslarındaki eğitim sisteminin, gelişen çağın şartlarına göre yenilendiğini ve çocukların ihtiyaç duyduğu Kur'an-ı Kerim, elifba cüzleri ve diğer kitapların ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıldığını bildirdi.

Geçen yıl Denizli il genelinde bin 197 cami ve 209 Kur'an kursunda yaklaşık 32 bin çocuğun, düzenlenen eğitimlere katıldığının dile getiren Aşık, Diyanet teşkilatı olarak bütün çocukların bu eğitimlere katılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Müftüsü Aşık'tan Kur'an Kursları Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement