Denizli Organlarıyla Üç Kişiye Hayat Veren Genç Kadının Ölümünde Doktor İhmali İddiası - Son Dakika
Güncel

Denizli Organlarıyla Üç Kişiye Hayat Veren Genç Kadının Ölümünde Doktor İhmali İddiası

Denizli Organlarıyla Üç Kişiye Hayat Veren Genç Kadının Ölümünde Doktor İhmali İddiası

Organlarıyla üç kişiye hayat veren genç kadının ölümünde doktor ihmali iddiası DENİZLİ'de geçen Cumartesi kaldırıldığı hastanede beyin kanaması teşhisiyle tedaviye alınan ve üç gün sonra beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine bağışlanan organlarıyla üç kişiye hayat veren 20 yaşındaki iki çocuk annesi Perihan Sevim'in eşi Hüsamettin Sevim, eşinin doktor ihmalinden öldüğünü ileri sürüp, Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.

26.03.2015 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organlarıyla üç kişiye hayat veren genç kadının ölümünde doktor ihmali iddiası

DENİZLİ'de geçen Cumartesi kaldırıldığı hastanede beyin kanaması teşhisiyle tedaviye alınan ve üç gün sonra beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine bağışlanan organlarıyla üç kişiye hayat veren 20 yaşındaki iki çocuk annesi Perihan Sevim'in eşi Hüsamettin Sevim, eşinin doktor ihmalinden öldüğünü ileri sürüp, Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu. Savcılığa suç duyursunda da bulunacağını da belirten Sevim, Rahatsızlanınca eşimi Denizli Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Doktor, 'Eşiniz naz yapıyor' diyerek, bizi eve gönderdi. Sabahında da eşimi yatağında hareketsiz buldum. Evde, ambulansta ve hastanede üç kez duran kalbi tekrar çalıştırıldı ancak beyin kanamasından öldü dedi. Yaklaşık üç yıl önce Sarayköy'de yaşayan ilk eşinden boşanan Perihan Sevim, mermer işçisi Hüsamettin Sevim ile kaçarak evlendi. Çiftin bu evlilikten ikinci bebekleri 20 gün önce dünyaya geldi. Çocuğunu doyasıya kucağına alamayan genç kadın, geçen 21 Mart'ta evlerinde baygın bulunup, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisi konulup, yoğun bakıma alınan kadının önceki gün (Salı) beyin ölümü gerçekleşti. Sevim'in kolunda morluk ve başında da darp olduğu gerekçesiyle durumu şüpheli bulununca savcılık soruşturma başlattı. Bu arada Sevim'in İzmir'de yaşayan babası Ali Kaya kızının organlarını bağışladı. Gece İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi ile Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden gelen iki ayrı ekip, Sevim'in iki böbreği ile karaciğerini aldı. Karaciğer, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, iki böbrek ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürülüp, uygun hastalara nakledildi. Organların alınmasının ardından Sevim'in cesedi kesin ölüm nedeni belirlenmesi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi sonucu Sevim'in yüksek şekere bağlı aşırı tansiyon yükselmesi nedeniyle beyin kanamasından yaşamını yitirdiği, kayınpederinin iddia ettiği gibi eşi tarafından darp edilmediği belirlendi. Organlarıyla 3 kişiyi hayata bağlayan Sevim'in cenazesi dün (Çarşamba) Sarayköy ilçesinde toprağa verildi. Acılı baba Ali Kaya kızını damadının dövdüğünü, bu nedenle ölmüş olabileceğini söyledi.

DOKTOR İHMALİ İDDİASI

Mermer işçisi Hüsamettin Sevim, iki yıllık eşini darp etmediğini, ailesiyle görüşmediği için böyle bir suçlamayla karşı karşıya kaldığını söyledi. Eşinin doktor ihmali yüzünden beyin kanaması geçirdiğini iddia eden Sevim, Cumartesi gecesi saat 01.00'de rahatsızlanınca eşimi Denizli Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Hastaneye gittiğimizde eşim baygın haldeydi. Acil Servis'te muayene eden doktor, 'Eşinin hiçbir şeyi yok. Sana naz yapıyor. Götürebilirsin, fazla üzerine gitme' diyerek, eve gönderdi. Evde dönüp, uyuduk. Saat 09.00'da kendisini uyandırmak istedim ama hiç bir tepki vermedi. Ellerinde morluklar vardı hemen ambulans çağırdım. Eşimin kalbi durmuş. Kalp masajı yaparak tekrar hayata döndürdüler. Hastaneye giderken yolda yine kalbi durdu. Yine kalp masajı yaparak hayat döndürdüler. Denizli Devlet Hastanesi'ne vardığımızda tomografiye giderken üçüncü kez kalbi durdu. Bir kez daha duran kalbi çalıştırıldı ancak beyin kanaması geçirmiş. Yoğun bakıma alındı. Gece gittiğimizde doktor daha iyi ilgilenip müşahede altına alsaydı, eşim yaşıyor olacaktı. Doktor hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundum. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım dedi. Eşinin organ bağış belgesini kendisinin de imzaladığını belirten Sevim, tedavisi boyunca da hastanede yanında olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Organlarıyla Üç Kişiye Hayat Veren Genç Kadının Ölümünde Doktor İhmali İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ilhan yavuz: Ne yalancisin nasıl bir erkek yalan söylüyorsa kadın erkeği dir o kişi onu galeye alana medya yazık adamı 0 0 Yanıtla
  • bır dost: sesı yok vıdoyonun duyulmuyokı hıc 0 0 Yanıtla
  • bir dost: Size bir tavsiye gerçekleri tam anlamıyla Öğrenmek için kızın teyzesiyle görüşün 0 0 Yanıtla
  • ahmet kırlıoğlu: Size bir tavsiye gerçekleri öğrenmek için rahmetlinin teyzesiyle görüşün yaptığınız röportaj tek taraflı ve kızımızı yanlış ifade etmişsiniz 0 0 Yanıtla
  • İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı
    11:29 İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde bisiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde bisiklet ile elektrikli bisiklet çalınmasıyla ilgili araştırma yaptı. Kimliği belirlenen şüpheli A.D, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor. Bayramoğlu, 500 yıllık geleneği yaşatmak için mücadele ediyor ve çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
    11:28 Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, çekici üzerindeki otomobilde 15 bin uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi
    11:26 Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) sahnelediği 'Huysuz' oyununu izledi. Başkan Böcek, sanata olan önemini vurgulayarak sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.


Advertisement