Denizli Pamukkale'de Bu Yıl Tekrar Yapılması Amaçlanan Balon Seferine Sis Engeli - Son Dakika
Güncel

Denizli Pamukkale'de Bu Yıl Tekrar Yapılması Amaçlanan Balon Seferine Sis Engeli

Denizli Pamukkale\'de Bu Yıl Tekrar Yapılması Amaçlanan Balon Seferine Sis Engeli

Pamukkale'de bu yıl tekrar yapılması amaçlanan balon seferine sis engeliUNESCO'nun Dünya Miraslar Listesi'ndeki Denizli'nin gözde turistlik merkezi Pamukkale'de, geçen yıl iptal edilen, bu sene tekrar yapılması kararı alınan balon turu uçuşları sis engeline takıldı.

13.01.2017 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukkale'de bu yıl tekrar yapılması amaçlanan balon seferine sis engeli

UNESCO'nun Dünya Miraslar Listesi'ndeki Denizli'nin gözde turistlik merkezi Pamukkale'de, geçen yıl iptal edilen, bu sene tekrar yapılması kararı alınan balon turu uçuşları sis engeline takıldı. Buna rağmen kent protokolünün katılımıyla olumsuz hava koşulları oluşmadan önce kentte bu yılın ilk uçuşu yapılabildi,

Pamukkale'de geçen yıl iptal edilen balon turu uçuşlarına tekrar başlandı. Sembolik olarak 2 balon bugün Pamukkale semalarına kontrollü uçuşla havalandı. İlk uçuşa; Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kaya Baloons İşletme Müdürü Nejat Öksüz ve basın mensupları katıldı. Uçuş öncesinde protokol üyeleri tarafından balonların önünde kurdele kesildi. Saat 08.00'da başnan ve 2 balonla yapılan bu yılın ilk turunun ardınrdan yoğun sis etkili oldu. Sis açılması durumunda gün içinde seferlerin yapılacağı belirtildi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, hayatında ilk kez balona bindiğini, balonlarla birlikte Pamukkale'nin muhteşem bir görsellik oluşturacağını söyledi. Yaklaşık 1.5 aylık bir çalışmanın ardından Pamukkale'de balon uçuşları için gerekli izinleri tamamladıklarını dile getiren Vali Altıparmak, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın proje için 450 bin liralık finansal destek sağladığını aktardı. Pamukkale'nin Dünyanın eşsiz güzelliklerinden biri olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, "Pamukkale sadece Denizli'nin değil, Türkiye'nin bir değeri. Ülkedeki turizmin önemli bir değeri. Pamukkale'deki turizmin yanına balon uçuşlarını da ekleyince muhteşem bir görsellik oluşacağını düşünüyorum. Balon bir eksiklikti, Pamukkale için. Onlarca balonun Pamukkale ile bir bütünsellik arz etmesi müthiş bir görsellik olacak diye düşünüyorum. Turizmimize ciddi bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda da balon teknolojisi ile gençlerimizi Denizli'mizle tanıştırmış olacağız. Havacılığı sevdireceğini düşünüyorum. Özellikle gençlere çocuklara sevdirmek gerekiyor. Çünkü onlar aynı zamanda geleceğin müşterisi durumunda" dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gerçekleştirilecek uçuşlarla bölgedeki turizm potansiyelinin artacağını belirterek, "Pamukkale için turizmde çeşitlilik olması anlamında ciddi bir ivme sağlayacağını düşünüyorum. Balon turizminin hayırlı olsun. Pamukkale'nin uçuşlara birlikte çok daha farklı bir noktaya doğru geleceğini tahmin ediyorum. İlerleyen dönemlerde farklı projelerde oluşturacağız. Balonda nikah kıymayı planlıyoruz" diye konuştu.

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ ise Pamukkale'de başlatılan balon turlarının turizme katkı sağlayacağını dile getirerek, üniversite olarak sivil havacılık bölümleri açılmasıyla ilgili çalışmalar yürüteceklerini ve bölgede sivil havacılığın gelişmesini sağlamak istediklerini söyledi.

Kaya Baloons İşletme Müdürü Nejat Öksüz, Denizli'de de bir şube açmak istediklerini belirterek, "Pamukkale'de balon uçuşlarını bir seviyeye getirmemiz ondan sonra okul kurarak pilotlar yetiştirmek istiyoruz. Fakat bu muhtemelen 1.5 yılı gibi zaman alır. Bir sonraki aşamada balonların bakımı bir balon merkezi tarafından yapılıyor. Onunda bir alt şubesini kurarak balonların bakımını da burada yapmayı düşünüyoruz. 100 saati dolduran veya büyük arızası olan balonlar buradan Kapadokya'ya gidip tamir olmak zorunda. Burada uçuşlar için özellikle üniversiteler veya kurumlar için özel promosyonlar fiyat çalışması yapacağız. Maliyet analizini çıkaracağız. Ne kadar çok uçarsak fiyat o kadar aşağı olur" diye konuştu.

Beyaz cennet Pamukkale'de ilerleyen günlerde 6 firmaya ait toplam 18 balon faaliyete girecek. Kapadokya'nın ardından ikinci büyük merkez olması hedeflenen Pamukkale'nin uçuşlarla birlikte turizmin canlandırılması planlanıyor. Uçuş fiyatları yabancı turistler için kişi başı 150 Euro olarak belirlenirken, yerli turistler için uçuş fiyatları henüz netlik kazanmadı. Pamukkale semalarında ortalama bir balon uçuşunun süresi ise 45 dakika olarak belirlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Pamukkale'de Bu Yıl Tekrar Yapılması Amaçlanan Balon Seferine Sis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement