Denizli Protokolünden Gazetecilere Kutlama - Son Dakika
Güncel

Denizli Protokolünden Gazetecilere Kutlama

Denizli Protokolünden Gazetecilere Kutlama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladıkları açıklamalarda, Türk basınının darbecilere karşı duruşu ve tarafsız yayıncılığıyla tüm dünyaya örnek gösterildiğini ifade etti.

24.07.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladıkları açıklamalarda, Türk basınının darbecilere karşı duruşu ve tarafsız yayıncılığıyla tüm dünyaya örnek gösterildiğini ifade etti.

Basın Bayramı nedeniyle açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vatanına bağlı özgür basın mensuplarının demokrasinin teminatı olduğunu dile getirdi. Zeybekci açıklamasında, "Demokrasiyi canını vererek, kanını dökerek zor kazanmış bir milletin gözü, kulağı ve sesi niteliğindeki Türk basını, darbecilere karşı duruşu, olan biteni an be an tüm çıplaklığı ile yansıtması ve 'Demokrasiye sahip çıkın. Darbeye karşı durun!' çağrısında bulunarak sorumluluk almasıyla, kalemin kılıçtan keskin olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi" ifadelerine yer verdi.

"HABERLEŞME ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNEMLİDİR"

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu belirterek, "Demokrasiyle yönetilen toplumlarda haberleşme özgürlüğü son derece önemlidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarıyla her tür gelişmeleri topluma aktarır. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Basın çalışanları demokratik hayatın vazgeçilmez unsurudur. Toplumun bilinçlendirilmesi için canla başla, yağmur çamur demeden her türlü zor şartlar altında mücadele eden basın çalışanları, demokrasinin gelişmesinde önemli bir görev üstlenmektedirler" diye konuştu.

"TÜRK BASINI BAŞARILI BİR SINAV VERDİ"

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ise, darbe girişimiyle ilgili yerel ve ulusal basının milli menfaatlere uygun yayınlarla demokrasi ve basın tarihinde yerini aldığını belirterek,"Türk basını 15 Temmuz darbe girişimine karşı başarılı bir sınav verdi. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak da bilinen basının, 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadeledeki rolü dikkat çekicidir. Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevleri, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen olayların anında duyurulması ve vatandaşlarımızı yönlendirmesi konusundaki duyarlılığı takdire şayandır. Özellikle son olaylarda gerek yerel gerek ulusal basınımızın milli iradenin yanındaki kararlı duruşları milli menfaatlerimize uygun yayınlarla halkımızı doğru bilgilendirmeleri, demokrasi ve basın tarihimizde yerini almıştır" dedi.

Bu arada Denizli'deki oda, borsa ve dernek başkanları da mesaj yayınlayarak basın bayramını kutladı. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Protokolünden Gazetecilere Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement