Duble Skandal! Tarihi Mezarlıktan Yol Geçti - Son Dakika
Güncel

Duble Skandal! Tarihi Mezarlıktan Yol Geçti

Duble Skandal! Tarihi Mezarlıktan Yol Geçti

Denizli-Çivril duble yolunun bir bölümünün Yamanlar Mahallesi'ndeki üzerinde Osmanlıca yazılar olan tarihi mezarlıktan geçmesi vatandaşların tepkisini çekti.

03.10.2015 11:11  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli- Çivril duble yolunun yapımı sırasında Çivril'in Yamanlar Mahallesi'ndeki tarihi mezarlığın bir bölümünden yol geçti. Kırık mezar taşlarını gören 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, "Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı parçalanmış. Bunlara sebep olanlar kahrolsun." dedi.

MAHALLE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ

Bir süredir yapımı devam eden ve plan gereği Yamanlar Mahallesi'ndeki tarihi mezarlıktan geçen Denizli-Çivril duble yolu için Karayolları, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden izin aldı. Yolun geçtiği mezarlıktaki bölüme ağır iş makinalarının girmemesi ve mezarların üzerine dolgu yapılması koşuluyla izin verildiği öğrenildi. Üzerinde, Osmanlıca yazılar olan birçok mezar taşını kırılmış halde gören mahalle halkı bu duruma tepki gösterdi.

"MEZARIN ÜSTÜNDEN ASFALT GEÇER Mİ?"

Dedesinin babasına ait mezar taşını görünce gözyaşlarını tutamayan 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, "Mezarın üzerinden asfalt geçer mi? Buraya bir de SİT alanı diyorlar. Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı parçalanmış. Buna sebep olanlar kahrolsun." diye dert yandı.

GEÇMİŞE SAYGIYA DAVET ETTİ

CHP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan ise konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek, "Mezarlığa zarar verilmeden yolun yapılması gerekirdi. Geçmişine sahip olmayan toplum değiliz. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Burada atalarımız yatıyor. AKP iktidarının zihniyetidir bu durum. Bunların geçmişe gösterdikleri saygı işte böyle oluyor. Atalarımızın üzerinden yol geçiriyorlar. İnsanları geçmişine saygılı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Vatandaşların şikayeti üzerine mezarlığa gelen jandarma ekipleri, bir süre mezarlıkta bekledi ve şikayetleri dinledikten sonra ayrıldı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duble Skandal! Tarihi Mezarlıktan Yol Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • TÜRK 52: Cok cok cok buyuk gunay allahin gazabi uzerlrrine olsun 8 2 Yanıtla
  • ....: nerdesin len osmanlı ocakları 9 1 Yanıtla
  • Dagdakı coban : Mezarın üstünden asfalt geçer nasıl uygun olursa öyle yapılmalıdır salaklar uzay çağındayız 1 0 Yanıtla
  • denizli orhan: Allah belasını versin bunu yapanların kor musunuz ulan mezarlığı gormuyonuz 0 0 Yanıtla

Advertisement