Denizli Valisi Altıparmak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Denizli Valisi Altıparmak Açıklaması

Denizli Valisi Altıparmak Açıklaması

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, kamu kurumlarında yenilikçi, gelişime açık, idealist, proje geliştirebilen kahramanlara sahip çıkılması ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

30.09.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, kamu kurumlarında yenilikçi, gelişime açık, idealist, proje geliştirebilen kahramanlara sahip çıkılması ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Denizli Valisi Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı, Denizli'deki tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunları dinledi.

Yetkililerin bilgi ve becerilerini çiftçiye ve vatandaşa aktarmaları talimatını veren Altıparmak, şu ifadeleri kullandı:

"Çiftçi ve köylülere yönelik hijyen, kişisel sağlık, hayat şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere kurs ve eğitim seminerleri, modern tarıma geçme, kalite ve üretimin artırılması anlamında önemlidir. Bu konuda köylere hizmet götüren tarım sektöründeki görevlilere, imamlara ve öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Baklan Kaymakamlığı zamanında başlattığımız kekik üretiminde Denizli olarak şu an dünyada birinci sırada yer alıyoruz. Kamu kurumlarında yenilikçi, gelişime açık, idealist, proje geliştirebilen kahramanlara sahip çıkılmalı ve desteklenmeli, çocuklara ve gençlere bunlar örnek gösterilip özendirilmeli. Çocuklarımızın koltuk sevdası yerine, yaptığı işi geliştirerek bir adım ileriye taşıyan, projeler üreten bu isimsiz kahramanlara özendiklerini göreceğimize eminim."

Altıparmak, GEKA projeleri açıklandığında yetkili personelin kendi branşlarında en az 3-4 proje üretmelerini ve desteklenmek üzere müracaatlarını beklediğini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya ise, Denizli'de toplam 376 bin 738 hektar tarım arazisinin olduğunu belirterek, bunun 153 bin 359 hektarının sulanabilir olduğunu bununu söyledi.

Toplam tarım alanlarının yüzde 40.71'in sulanabildiğini, devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte sulanabilir alanların yüzde 51.5'e çıkacağını kaydeden Erkaya, çiftçilere daha iyi hizmet vermek için müdürlük tarafından kısa mesaj bilgilendirme sisteminin kurulduğunu, çiftçilerin cep telefonlarına 'hastalık ve zararlı' konularında bugüne kadar 570 bin SMS gönderildiğini bildirdi.

Erkaya, Denizli'de toplulaştırma çalışmaları kapsamında 75 bin 415 hektar alanın toplulaştırıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli Valisi Altıparmak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement