Denizli ve Muğla'da Trüf Aşılı Fidan Üretimi - Son Dakika
Politika

Denizli ve Muğla'da Trüf Aşılı Fidan Üretimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Denizli ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerindeki fidanlıklarda yürütülen pilot uygulama kapsamında trüf aşılı bin 200 fidan üretildi.

03.05.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Denizli ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerindeki fidanlıklarda yürütülen pilot uygulama kapsamında trüf aşılı bin 200 fidan üretildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) dünya gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı bulan trüf mantarının ekonomiye kazandırılması için 2014 yılında uygulamaya konulan "Trüf Ormanı Eylem Planı"na ilişkin bilgilere yer verildi.

Açıklamada, bu çerçevede, 17 orman bölge müdürlüğünde trüf aşılı fidan kullanılarak 400 dekar trüf ormanı kurma çalışmasının sürdüğü belirtildi.

Bakanlıkça, trüf ormanlarının oluşturulması için gerekli fidanların kendi fidanlıklarında yetiştirilmesi amacıyla teknik elemanlara eğitim verildiğine işaret edilen açıklamada, Denizli ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerindeki fidanlıklarda pilot uygulama çalışmalarına başlanarak, trüf aşılı bin 200 adet fidan üretildiği bildirildi.

Bakanlık bünyesinde, farklı birimlerde görev yapan bir heyetin İspanya'daki trüf merkezine gönderilerek konu hakkında eğitim aldığına işaret edilen açıklamada, Denizli'de üretilen fidanların aşılarının başarılı olup olmadığının da eğitim alan söz konusu personel aracılığıyla kontrol edildiği vurgulandı.

"Trüf pazarından iyi gelir elde etmek için çalışıyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyla ilgili değerlendirmesinde, trüf mantarının çok ciddi gelir getirdiğini ve ülke genelinde tesis edilecek ormanlarla trüf pazarındaki paydan Türkiye'nin de iyi bir gelir elde etmesi için çaba harcadıklarını belirtti.

Hazırlanan eylem planı çerçevesinde, çalışmalara bütün hızıyla devam edildiğini vurgulayan Eroğlu, bu yıl Denizli Orman Fidanlık Müdürlüğünde 5 bin, Muğla Orman Fidanlık Müdürlüğünde ise bin adet aşılı fidan üretimi için program yapıldığını aktardı. Eroğlu, program doğrultusunda çalışmalara başlanarak üretilen fidanların aşılama aşamasına getirildiğini bildirdi.

Aşılama çalışmalarının başarılı bir şekilde neticelendireceğini anlatan Eroğlu, 2014 yılında başlayan eylem planının 2018 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Eroğlu, odun dışı orman ürünlerinin üretimi konusunda yürüten çalışmalara işaret ederek, kırsal kesime yönelik yeni istihdam imkanları oluşturmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Denizli ve Muğla'da Trüf Aşılı Fidan Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement