Denizli'ye İlk Charter Uçak Seferi İran'dan - Son Dakika
Güncel

Denizli'ye İlk Charter Uçak Seferi İran'dan

Denizli\'ye İlk Charter Uçak Seferi İran\'dan

DENİZLİ'ye ilk charter uçuşu İran'dan yapıldı.

23.10.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZLİ'ye ilk charter uçuşu İran'dan yapıldı. İran'dan gelen 295 kişilik turist kafilesi Denizli Çardak Havalimanı'na indi. İran'dan yıl boyunca her 6 günde bir düzenlenecek seferlerle 20 bin İranlı turistin Denizli'de ağırlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Denizli'de özel bir turizm şirketinin girişimleriyle Denizli'ye yurt dışından direkt olarak ilk charter uçuşu gerçekleştirildi. Saat 10.30'da İran'ın başkenti Tahran'dan havalanan Meraj Havayolları'na ait Airbus uçağı 295 kişilik turist kafilesiyle bugün saat 01.30'da Çardak Havaalanı'na indi. Havalimanının itfaiye araçları iniş yapan uçağı su takı yaparak karşıladı. Uçaktan inan İranlı turistlere, tek tek çiçek verilip, iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulunuldu. Organizasyonu gerçekleştiren Mersa Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarı, bir ilki gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını, her 6 günde bir seferlerin devam edeceğini, yıl boyu toplam 20 bin turisti Denizli'de ağırlamak istediklerini söyledi. Sarı, şöyle dedi:

"Denizli'ye ilk charter uçuşunu İran'dan gerçekleştirdik. Tahran'dan Denizli'ye 6 günde bir uçuşlarımız başladı. Garanti koltuk sayısı vererek havayolu şirketini ikna ettik. Amacımız Denizli ve Pamukkale'de konaklama süresini uzatmak ve İran ile Denizli arasındaki ticari bağları geliştirmek. Uçuşlar bir yıl boyunca 6 günde bir devam edecek. İlk defa dolu bir turist uçağını Denizli'ye indiriyoruz, hedefimiz bir yıl boyuca 20 bin İranlı turisti Denizli'de ağırlamak."

İran'dan Denizli'ye direk uçuşla ayak basan ilk kafilede yer alan Salime Halili, daha önce birçok kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini ancak Denizli'ye ilk kez geldiğini ifade ederek Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu söyledi. Kafiledeki Türkmen asıllı turistlerden Abdulgafur Nübeş ise Türkiye'de yaşanan terör olayların kendisini etkilemediğini belirterek, "Siyasi olaylar beni hiç etkilemedi. Neden etkilesin ki. Şükürler olsun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir ağabeyimiz var. Aslanlar gibi Türkiye'yi koruyor" diye konuştu.

Tahran'dan Denizli'ye direkt uçuşlarla iki ülke arasındaki bağların kuvvetlenmesini beklediklerini vurgulayan Meraj Havayolları'nın yetkilisi Omid Hasan ise, "Büyük bir kültüre sahip olan İran'dan geliyoruz. İran ve Türk halkı hep birlikte olmuştur, umarım bu uçuşlar iki ülke arasındaki bağları güçlendirir. Türkiye'den de İran'a turist götürmeyi hedefliyoruz. Bu uçuşlar İran'ın turizm kültürünü daha da genişletecektir" diye konuştu.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'ye İlk Charter Uçak Seferi İran'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement