Denizli Yurtta Engelli Çocuğa Kahvaltıda Şiddet - Son Dakika
Güncel

Denizli Yurtta Engelli Çocuğa Kahvaltıda Şiddet

Denizli Yurtta Engelli Çocuğa Kahvaltıda Şiddet

Yurtta engelli çocuğa kahvaltıda şiddetEngelli çocuğa kötü muamelenin görüntüleriCHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Yetiştirme Yurdu'nda yaşandığını belirttiği zihinsel engelli çocuğa kötü muamele olayını görüntülerde basınla paylaştı.

20.04.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtta engelli çocuğa kahvaltıda şiddet

Engelli çocuğa kötü muamelenin görüntüleri

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Yetiştirme Yurdu'nda yaşandığını belirttiği zihinsel engelli çocuğa kötü muamele olayını görüntülerde basınla paylaştı.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini sinevizyonda izletti. Güvenlik kamerası görüntülerinin üzerinden cep telefonuyla çekildiği anlaşılan görüntülerde, yemekhanede kahvaltı yapmak istemeyen zihinsel engelli bir çocuğun boynu, kendisi gibi zihinsel engelli bir erkek tarafından sıkılıyor. Ardından kadın bir görevli gelerek önce çocuğun yemeğini yemesini istiyor. Biraz önce boynu sıkılan çocuk yememekte ısrar edince, görevli tepsiyi çocuğun üzerine fırlatıyor. Tartaklanan çocuğun üzerine yemek dökülüyor ve ardından yemekhaneden çıkıp gidiyor.

BAKANLIĞA SERT TEPKİ

Görüntüleri değerlendiren CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Sayın Bakan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na alınacak 37 psikolog yerine; din görevlisi, şoför ve tekniker doldurmayı tercih ederek oturmakta olduğu makamda yarattığı hayal kırıklığını sürdürüyor. Milletle adeta alay ediyor. Sayın Bakan şimdi size kendi ilinizdeki bir yurtta yaşayan çocuğumuzun nasıl tartaklandığını nasıl itilip kakıldığını, nasıl suratına tabakların çarpıldığını, nasıl üzerine yemeklerin döküldüğünü gösteriyoruz. Her söyleminde sıfır tolerans diyen Sayın Bakan, eğer sizin kendi ilinizdeki yurtta bunlar yaşanıyorsa, ülkemdeki yurtlarda yaşayan çocuklarımızın vay haline" dedi.

"KENDİ EVLADINIZA FİSKE VURULSA RAZI GELİRMİSİNİZ?"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe ve AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a seslenen Sancar, olayla ilgili soruların yanıtlanmasını istedi. Sancar, "Şimdi sizlere soruyoruz. Kendi çocuğunuza birisi bir tane fiske vursa razı gelir misiniz? Kendi evladınıza birisi gelip boğazını sıksa galesizce (gamsız) seyredebilir misiniz? Şu muameleyi yaşayan çocuk kendi çocuğunuz olsa orada bu çileyi çekerken, bu işkenceyi yaşarken, ağlayarak uyurken, siz evde huzurla uyuyabilir misiniz? İşte Sayın Bakan biz uyuyamıyoruz, bu utanç tablosuna seyirci kalamıyoruz. İçimize sindiremiyoruz. Sizin gibi 'bir kereden bir şey olmaz' diyemiyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer ülkemizdeki tüm kimsesiz çocuklarımızı analarımızı, yaşlılarımızı bizim çocuğumuz, bizim anamız, bizim büyükbabamız görüyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer sizin yönettiğiniz bu ülkede aç yatan yaşlımızdan, şiddet gören kadınımızdan, tecavüze uğrayan çocuğumuzdan utanıyoruz, sorumluluk duyuyoruz" diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği belirlenen görüntülerin geçen yıl Eylül ayında yaşandığı, 1 ay önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığı ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Görüntülerde çocuğun ensesini sıkan kişinin Yetiştirme Yurdu'nda kalan başka bir çocuk olduğu, boğazı sıkılan ve üzerine kahvaltı tepsisi dökülen çocuk ile boynunu sıkan çocuğun da zihinsel engelli oldukları, idari soruşturma kapsamında bakanlıktan müfettiş gönderildiği, zihinsel engelli çocuğun üzerine kahvaltı tepsisini döken görevli kadın G.D.'nin soruşturma kapsamında görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Tartaklanan çocuğun ailesinden şiddet gördüğü için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı da belirlendi. Görüntülerle ilgili yetkililerden şu ana kadar açıklama yapılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Yurtta Engelli Çocuğa Kahvaltıda Şiddet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu
    23:03 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Yelten köyünde 2 katlı bir evde büyük hasar oluştu, bazı evlerin duvarları zarar gördü. Vatandaşlar deprem anında büyük korku yaşadıklarını ve evlerinin zarar gördüğünü belirtti.

  • Kayseri'de park yeri kavgası: 2 kişi yaralandı
    22:53 Kayseri'de park yeri kavgası: 2 kişi yaralandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, İstasyon Caddesi'nde araç park yeri nedeniyle çıkan kavgada M.Ç. bıçakla yaralandı, K.P. ise darbedildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.


Advertisement