DEP Eski Milletvekili Hakkında Stajyerine Taciz İddiası - Son Dakika
Güncel

DEP Eski Milletvekili Hakkında Stajyerine Taciz İddiası

DEP Eski Milletvekili Hakkında Stajyerine Taciz İddiası

Yeni Demokrat Kadın aktivisti bir stajyerin, Kürt siyasi hareketinin önemli isimlerinden Av. Sedat Yurtdaş tarafından tacize uğradığı iddia edildi.

03.01.2014 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürt siyasi hareketinin önemli isimlerinden Avukat Sedat Yurtdaş, hakkında şok iddia.
Yeni Demokrat Kadın aktivisti stajyer yanında çalıştığı Yurttaş'ın tacizine uğradığı öne sürüldü.

1991 yılında Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ile HEP adına SHP listelerinden 31 yaşında Meclis'e giren, 1994'teki yemin krizinde dokunulmazlığı kaldırılarak tutuklanan Avukat Sedat Yurtdaş hakkında şok iddia.

"KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR DEMEDİK"

Yeni Demokrat Kadınlar yaptıkları yazılı açıklamada, kurumsallaşmaya başladıkları 2010 yılından bu yana çok sayıda cinsel taciz olayıyla karşı karşıya kaldıklarını, bu yüzden hem sokakta hem de kadınların tacize uğradıkları mekanlarda tacize karşı mücadelemizi; devlete, polisine ve hatta kendisinin devrimci, demokrat, yurtsever olduğunu iddia eden kesimlere karşın her daim diri tuttuklarını ve tacize karşı suskun olmadıklarını belirterek, "kol kırılır, yen içinde kalır" demediklerini ifade ettiler.

YARGIYA BAŞVURULDU

Yeni Demokrat Kadın (YDK) aktivisti bir arkadaşlarının stajyer olarak avukat Sedat Yurttaş'ın yanında çalıştığını kaydeden YDK, konuyla ilgili yazılı açıklamada şöyle dendi:

"Geçtiğimiz aylarda Yeni Demokrat Kadın aktivisti bir arkadaşımız stajyer olarak yanında çalıştığı Av. Sedat Yurtdaş tarafından sistematik tacize maruz bırakılmıştır. Eylül ayına denk gelen bu sürecin sonunda arkadaşımız staj eğitimini almak için yanında çalıştığı Sedat Yurtdaş'ın bürosundan ayrılmıştır. Bu olaya ilişkin olarak yargı mercilerine başvuruda bulunulmuş; beraberinde Diyarbakır Barosu Disiplin Kurulu'na şikayette bulunulmuştur. Konuya ilişkin yasal prosedür kararlılıkla işletilecektir. Bu süreçte bizler de Yeni Demokrat Kadınlar olarak bu tacize sessiz kalmayacağımızı duyuruyoruz. Bu kişinin demokrat maskesi altında ustaca gizlenirken, kadına yönelik yaklaşımını gözler önüne seren bu olay, aslında bildiğimiz ama çoğu zaman görmezden geldiğimiz bir olguya işaret etmektedir: Kadınlara yönelen tacizler, hayatın her alanındadır. Taciz bizler için utanılacak, gizlenecek bir mesele değildir. Aksine bu kişinin geçmişte politik yaşam içerisinde, şu an ise birtakım STK'ların yönetiminde aktif olarak yer alması, Diyarbakır Barosu'nda avukatlık mesleğine hala devam ediyor olmasından ötürü bu tacizin teşhiri, bizler için kaçınılmaz bir hal almaktadır"

YDK, işletecekleri bu süreçte, "Sedat Yurtdaş avukatlık mesleğinden ihraç edilmelidir. Çalıştığı STK'lardan uzaklaştırılmalıdır. Hakkında yürütülecek ceza soruşturmasında en ağır ceza verilmelidir. Stajyer avukatlar üzerindeki tüm cinsel taciz ve mobbing uygulamaları son bulunmalıdır" taleplerini sıraladı.

Yurttaş avukatlığın yanı sıra, Yazar, Mezopotamya Vakfı Kurucularından, Yönetim Kurulu Üyesi, DİTAM (Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı görevini de yürütüyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DEP Eski Milletvekili Hakkında Stajyerine Taciz İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zana tas: boyle asılsız ve terbiyesizce, bir insana iftira atılmaz lanet olsun size ve bu paylaşımınıza terbiyesizler 3 1 Yanıtla
  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.


Advertisement