DEP'li Mehmet Sincar Öldürüldüğü Batman'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

DEP'li Mehmet Sincar Öldürüldüğü Batman'da Anıldı

DEP\'li Mehmet Sincar Öldürüldüğü Batman\'da Anıldı

Batman'da 21 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kapatılan DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, öldürüldüğü yerde karanfillerle anıldı.

04.09.2014 18:58  Güncelleme: 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da 21 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kapatılan Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, öldürüldüğü yerde karanfillerle anıldı.

Batman'da 4 Eylül 1993 günü Elma Sokak üzerinde uğradığı silahlı saldırıda ölen eski DEP Milletvekili Mehmet Sincar için anma programı düzenlendi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş için çok sayıda partili Batman belediyesi önünde bir araya geldi. Aralarında Batman Belediyesi Eşbaşkanaları Sabri Özdemir, Gülüstan Akel ve HDP İl Başkanı Serdar Atalay'ın bulunduğu çok sayıda partili Sincar'ın öldürüldüğü Elma Sokak'ı başına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ellerinde Mehmet Sincar ve Metin Özdemir'in fotoğraflarını taşıyan partiler şehitler ölmez sloganları attı.

Sincar'ın öldürüldüğü Elma Sokak'ın başında saygı duruşunda bulunan partiler adına bir konuşma yapan HDP İl Başkanı Serdar Atalay, Mehmet Sincar ve Metin Özdemir karanlık güçleri ortaya çıkarmak adına bir mücadele yürüttüklerini söyledi. 1993 yılında burada öldürüldüklerini belirten Atalay, "Bilinmesi gerekir ki bu halk ölümler karşısında sal sessiz kalmadı. Ölümlerinden 18 yıl sonra Ergenekon olarak tabir edilen örgütler tarafından yapılan bu katliam aslında açığa çıkmıştır. Kimlerin işlediği biliniyordu. İtirafçılar açık bir şekilde olayları gerçekleştirenlerin tek tek ismini verirken, mahkeme tutanaklarında bu isimler açıkça ortada iken ancak bu isimlerin devlete dokunulacağı, devletin tetikçileri olduğu bilindiği için üzerine gidilmedi ve karanlıkta bırakılmak istendi" dedi.

Kürt halkının özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren hiç kimseyi unutmadığını kaydeden Atalay, bir gün faillerden hesap soracaklarını dile getirdi. Yapılan konuşmanın ardından Mehmet Sincar'ın öldürüldüğü yere karanfiller bırakıldı. Kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DEP'li Mehmet Sincar Öldürüldüğü Batman'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement