Deprem Bilinci Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Deprem Bilinci Yarışması Sonuçlandı

Deprem Bilinci Yarışması Sonuçlandı

Deprem bilincini oluşturmak amacıyla liseler arasında düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Başkan Karaosmanoğlu'ndan alacak.

10.08.2014 13:07  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deprem bilincini oluşturmak amacıyla liseler arasında düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Başkan Karaosmanoğlu'ndan alacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı-Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Deprem Bilincini Oluşturma konulu liseler arası slogan yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan alacak. Yarışmada 1999 Marmara Depremi'nden bir yıl önce 17 Ağustos'ta dünyaya gelen Ahmet Faruk Yıldız, 4 kelimelik 'Deprem sarsar, cehalet yıkar' sloganıyla birinci olmuştu. 11 Ağustos Pazartesi saat 14.00'te Başkan Karaosmanoğlu'nun makamında düzenlenecek törenle öğrenciler ödüllerine kavuşacak.

Yarışmada birinci olan İzmit Mimar Sinan Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ahmet Faruk Yıldız, son model bir cep telefonu kazandı. Dilovası Çok Programlı Lisesi 9. sınıf öğrencisi Zeynep Canbaş da 'Sağlam yapı, sağlam hayatlar demektir' sloganıyla yarışmanın ikincisi oldu. Zeynep Canbaş yarışmadan tablet bilgisayar kazandı. Yarışmada üçüncülüğü ise 'Deprem doğal afettir, bilinçsizlik felakettir' sloganıyla İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Seranur Arsoy aldı. Seranur Arsoy'a da dağ bisikleti hediye edilecek. Dereceye giren sloganlar jüri tarafından 122 slogan arasından seçildi.

Slogan yarışması deprem gerçeğinin yaşamımızın bir parçası olduğunu öncelikle gençlere aşılamak, deprem bilincinin küçük yaşlarda oluşması amacıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya tüm liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrenciler katıldı. Yarışmada birinci seçilen slogan ise Büyükşehir tarafından kamu spotu olarak kullanılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deprem Bilinci Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement