Gümüşhane Valisi Yavuz'dan Deprem Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Valisi Yavuz'dan Deprem Haftası Mesajı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Deprem Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.03.2015 12:46  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, "Deprem Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, vatandaşlarda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla her yıl mart ayının ilk haftasında "Deprem Haftası" olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yapılan eğitimler ve etkinliklerle halkın bilinçlenmesi, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapılması, deprem olduğunda da toplumun bilinçli şekilde ve dayanışma içinde hareket etmesinin tekrar hatırlatılması bakımından Deprem Haftası'nın önem arz ettiğini belirten Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Toprakları deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak Deprem Haftası bizim için son derece önemlidir. Gümüşhane genelinde aktivitesi yüksek fay hatları bulunmamasına rağmen ilimizin yaklaşık 80 kilometre güneyinden geçen Kuzey Anadolu Fayı üzerinde meydana gelebilecek büyük depremlerin ilimizde de sarsıntılara neden olabileceği göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. İlimizde bu anlamda gerekli planlama, hazırlık ve bilinçlendirme çalışmaları ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği halinde yürütülmektedir. Deprem Haftası etkinliklerinin ilimizde ve ülkemizde deprem bilincinin artmasına vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımıza afetlerden uzak, sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Valisi Yavuz'dan Deprem Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement