Deprem Tatbikatı Nefesleri Kesti - Son Dakika
Güncel

Deprem Tatbikatı Nefesleri Kesti

Deprem Tatbikatı Nefesleri Kesti

Malatya’da Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde tüm arama kurtarma ekiplerinin katıldığı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

24.03.2016 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde tüm arama kurtarma ekiplerinin katıldığı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta nefes kesen görüntüler yaşandı.

Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı yerleşim alanında gerçekleştirilen deprem tatbikatına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile tüm resmi kurumların müdürleri, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Tatbikat öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren AFAD Malatya İl Müdürü Hamza Demiralp, Türkiye'nin doğal afetlerle sıklıkla karşılaşan bir ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, "Ülkemiz depremde insan kaybı açısından dünyada 3'üncü, depremde etkilenen insan sayısı açısında da 8'inci sıradadır. Ortalama her yıl Türkiye'de büyüklüğü 5 ve 6 arasında en az bir deprem yaşanmaktadır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da ülke olarak doğal afetler nedeniyle büyük acılar yaşadıklarını belirtti. Depremler sonrası yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirten Çakır, depreme dayanıksız alanlarda kentsel dönüşümlerin yanı sıra yeni yapılan binalarda da denetimlerin arttırıldığını ifade etti. Çakır, yerel yöneticiler olarak Malatya'nın geleceğine yönelik her alanda ciddi çalışmalar da yaptıklarını söyledi. Son olarak söz alan Malatya Valisi Süleyman Kamçı da yaşamımızda insanlığın en büyük problemlerinden birinin tabi afetler olduğunu dile getirerek, "Afetler hayatın korkunç bir geleceği olarak daima yanı başımızda durmuştur" diye konuştu. Yakın tarihte Gölcük, Bingöl, Van ve Düzce depremleri ile acıların halen hafızalarda taze olduğunu ifade eden Kamçı, son dönemlerde Malatya'da da Hekimhan ilçesinde meydana gelen depremlerle halkın afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından deprem tatbikatına geçildi. Senaryo gereği 6.5 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası 3 evde büyük hasar oluştu. Deprem sonrası AFAD, 2.Ordu Arama-Kurtarma, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Umke, 112, İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma ile gönüllü sivil toplum kuruluşu arama kurtarma ekiplerinden oluşan 250 kişilik ekibin yaralıları kurtarma tatbikatı izleyenlerden tam not aldı.

Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı sırasında evlerde çıkan yangın kısa sürede söndürülürken enkaz altında kalan yaralılar ise büyük bir titizlik ile sıkıştıkları yerlerden çıkartıldılar. Yaklaşık 1 saat süren tatbikat sonunda ise Vali Süleyman Kamçı ve diğer konuklar tatbikatta görev alan ekiplere teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deprem Tatbikatı Nefesleri Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement