Depremzedelerin Başı Deprem Konutları ile Dertte 2 - Son Dakika
Güncel

Depremzedelerin Başı Deprem Konutları ile Dertte 2

Depremzedelerin Başı Deprem Konutları ile Dertte 2

Elazığ'da, 8 Mart 2010 tarihinde mayadan gelen depremde evleri yakılan depremzedelerin başı, TOKİ'nin kendileri için yaptığı konutlarla dertte.

07.12.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, 8 Mart 2010 tarihinde mayadan gelen depremde evleri yakılan depremzedelerin başı, TOKİ'nin kendileri için yaptığı konutlarla dertte. TOKİ'nin Karakaçon ilçe merkezinde yaptığı 4 katlı konutlarda ısınma sistemi çalışmayınca depremzeler kurdukları sobalarla ısınmaya çalışırken, yapılan müstakil konutlarda ise, çökmeler meydana geldi. Gölpınar mahalle muhtarı Ferdi Demir, konutlara biçilen fiyatlarında çok yüksek olduğunu ve sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı ve Başbakana mektup yazacaklarını söyledi.

Elazığ'da 8 Mart 2010 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan Başyurt köyü depremzeleri için Karakoçan ilçe merkezinde TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutları sorunlarla boğuşuyor. Depremzedeler için yapılan 4 katlı binalardaki ısınma sistemi çalışmayınca depremzedeler ısınmak için havalandırma boşluklarını delip odun sobası kurarak odun ve tezek ile ısınmaya çalışırken, sobaların yakılması sırasında diğer dairlerin duman içinde kaldığı belirtildi. Müstakil olarak yapılan deprem konutlarının bazılarında ise, hem duvarlarda hem de balkonlarının zeminlerinde çökme ve çatlaklar meydana geldi.

Gölpınar mahalle Muhtarı Ferdi Demir, deprem konutları olarak yapılan konutların oturmaya ve kullanılmaya el verişli olmadığını belirterek, "Yapılan müstakil deprem konutları iki yıl oldu bizlere teslim edileli, iki yıl içinde evlerde çatlamalar, banyoda, su tesisatında ve tavanlarda akmalar ve su patlakları meydana geldi. Dışarıda toprak zeminde kaymalar, balkonlar evlerden kopmaya başladı. Vatandaş, bir deprem de mağdur oldu, onun psikolojisinden kurtulmaya çalıştı şimdi de verilen deprem konutlarında edata çile çekiyor"dedi. Depremden sonra köydeki kerpiç evlerinin yakıldığını ve ilçe merkezinde TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarına yerleşmek zorunda kaldıklarını söyleyen muhtar Demir, şöyle konuştu:

"Depremde genellikle köylerde kerpiç evlerde oturanlar mağdur oldu. Babadan kalma kerpiç evlerimizde oturup köy yerinde geçim kaynağımız hayvancılık ve tarımdı. Depremden sonra evlerimiz yıkıldı. Devletimiz sağ olsun yaralarımızı sarmak için elinden gelen gayreti sarf etti. Karakoçan'da yapılan 144 deprem konutları 4 katlı ve kaloriferli daireler olup ancak koloriferler sorunlu olduğu için çalışmıyor. Yapılan müstakil deprem konutlarının da hepsi sorunlu. Tüm bu sorunlarla ilgili Elazığ İl Afet Kurumu yetkililerine yaptığımız yazılı bilgilendirmelerden bir sonuç alamadık. Her geçen gün sorunlar kat kat artmakta. Bizler depremzede olarak sorunlarımızın çözümü için yetkili kurumdan hassasiyet ve çözüm bekliyoruz. Sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı ve Başbakana mektup yazacağız."

Muhtar Ferdi Demir, yaşadıkları sorunlara birde konut fiyat ve yüksek taksitlerinin eklendiğine de hatırlatarak, "Ekonomik olarak mağdur olan vatandaşlar zaten sorunlu konutlarda oturuyor ve bu kadar uçuk fiyatları ödeyecek güçleri de yok. TOKİ müstakil tek konutları vatandaşa 75 bin lira, Toplu konutların maliyeti ise 100 bin TL ile 120 bin TL arasında fiyatlar değişmekte, Depremzede borçlandırılmıştır. Konutların 2 yıl ödemesiz, faizsiz 20 yıl vadeli olarak bizlere hesap çıkarılmış. Bu denli kullanışsız, güvensiz, sağlıksız evelere bu kadar para ödemek hiçte akıl karı değil."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremzedelerin Başı Deprem Konutları ile Dertte 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement