Darbe Girişiminde Operasyona Hazırlanan Polisler F-16 İle Şehit Edilmiş - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişiminde Operasyona Hazırlanan Polisler F-16 İle Şehit Edilmiş

Darbe girişimi ortaya çıkınca polisler kuşatılan Genelkurmay, Jandarma Genel Komutanlığı gibi binalara operasyona hazırlanırken savaş uçaklarıyla vuruldular. 2 bombalı saldırıda 47 polis şehit düştü.

17.07.2016 16:21  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbeci askerlerin Ankara'daki kritik hedeflere saldırısında en fazla kaybı Gölbaşı Özel Harekât personeli verdi.

Darbeci askerler ilk olarak Genelkurmay karargâh binasına girdiler. Burada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve üst düzey komutanları rehin alan darbeci askerlerin hedefindeki ikinci nokta da Yenimahalle'deki MİT Müsteşarlığı oldu. MİT süper kobra bir helikopterle dakikalarca ağır makinalı silahlarla taranırken, MİT personeli de karşılık verdi.

POLİSLER ÇIKAMADAN BOMBA

Darbe girişiminin duyulmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tüm polisleri göreve çağırdı. Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda yüzlerce personel toplandı. Polisler darbecilerin kuşattığı Genelkurmay, TRT ve Jandarma Genel Komutanlığı'na operasyon için hareket etti. Ancak polisler binadan çıkmadan darbecilerin kontrolünde bir F-16 savaş uçağı binayı havadan bombaladı. Binada büyük yangın çıktı. Savaş uçağı bir sorti daha yaparak 2. bombayı da bıraktı. Yerle bir olan binada 47 Özel Harekât polisi şehit düşerken, çok sayıda polis ise yaralandı. Darbecilerin komuta merkezi olarak kullandığı Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı binası da dün sabaha karşı TSK'nın kontrolündeki uçaklar tarafından vuruldu.

BİRLİKTE EĞİTİME GİTMİŞLER

Gölbaşı'ndaki şehit haberleri tek tek ocaklara düşerken, Adana'ya gelen ikiz şehit haberi yürekleri dağladı. İkiz kardeş olan 25 yaşındaki polisler Ahmet ile Mehmet Oruç vedalarında da birbirlerinden ayrılmadılar. 3 yıllık polis olan Ahmet ve Mehmet Oruç'un 8 ay önce Özel Harekât Daire Başkanlığı'na birlikte eğitime gittiği öğrenildi.

Bombalama ve ardından çıkan yangın sırasında Özel Harekât Merkezi'nde görevli komiser yardımcısı Kübra Doğanay da şehit oldu. Doğanay'ın şehit olduğu haberlerini yakınları Facebook hesaplarından paylaştı. Genç komiser yardımcısı Doğanay bugün Kayseri Yeşilhisar'da toprağa verilecek.

KOMİSER GÜLŞAH DA ŞEHİT OLDU

Darbecilerin Ankara'daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yaptığı saldırıda şehit olan özel harekatçı komiser 24 yaşındaki Gülşah Güler'in Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Bekar olan şehidin Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan baba Hüseyin ile anne Emine Güler'e acı haberi emniyet yetkilileri sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Gözyaşlarına boğulan aileyi polisler teskin etmeye çalışırken, eve Türk bayrakları asıldı.

4 kardeş olan Gülşah Güler'in Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden 2015'te mezun olduğu ancak polis olmayı tercih ettiği belirtildi. Ailenin, geçen yıl göreve başlayan ve ilk görev yerinde de şehit olan Gülşah Güler'in cenazesini almak için Ankara'ya gittiği bildirildi.

3 ÇOCUK BABASIYDI

Ankara'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda çıkan çatışmada özel harekat polisi Akif Altay, ağır yaralandı. Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Akif Altay, yaşamını yitirdi. Burdur'un Çeltikçi İlçesi'ne bağlı Güvenli Köyü nüfusuna kayıtlı olan polis memuru Akif Altay'ın evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

BALIKESİR'E DE ŞEHİT ACISI

Askeri darbe girişimi sırasında Ankara 'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat merkezine uçaklar tarafından yapılan bombalı saldırı sonucu şehit düşen özel harekat polisi Komiser Eyüp Oğuz ve Hüseyin Göral'ın ailelerine acı haber ulaştı. Özel harekat polisi Komiser Eyüp Oğuz'un Yeni Mahalle İbrahim Paşa sokakta ikamet eden ailesine acı haber ulaşmasının ardından fenalık geçiren baba Teyfik ve anne Penbe Oğuz sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Evli ve 2 çocuğu bulanan şehidin baba ocağına en son 2 sene önce geldiği öğrenildi. Ankara'daki saldırıda şehit olan polislerden Hüseyin Göral'ında acı haberi de Elazığ'a ulaştı. Üniversite Mahallesi Selvi Sokak'ta ikamet eden şehit Özel Harekat Polisi Hüseyin Göral'ın babası Mahmut ve annesi Melahat Göral'ın kimlik tespit için Ankara'ya gittiği öğrenildi. Ailenin 3 çocuğundan biri olan şehidin bir yıllık evli olduğu öğrenildi.

TOPLANTI VAR DİYE ÇAĞIRMIŞLAR

Darbe girişiminde istihbarat eksikliği tartışılırken, MİT, emniyet ve askeri istihbarat; Jandarma Genel Komutanlığı, Mamak ve Etimesgut birliklerindeki hareketliliği, cuma gün içinde tespit etti. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve askeri yetkililerle paylaşıldı. Ancak Jandarma'nın "Rutin günlük askeri faaliyetler" cevabı verdiği kaydedildi.

Değerlendirme sürerken, Akıncı 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan jetler havalandı. Genelkurmay'da kontrol sağlayan darbe girişimcileri, daha sonra 'paralel yapı'nın en güçlü olduğu Jandarma Genel Komutanlığı'nı ele geçirdiler. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tam karşısında olan Jandarma'da çoğu rütbeli 300 kişiyle kontrol sağlayan darbecilere, havadan da 2 helikopter destek verdi. Merkeze yönelen vatandaşlar ve polise helikopterlerden yaylım ateşi açıldı.

Ankara genelinde kontrolün sağlanmasının ardından Özel Harekat Polisi, Jandarma Genel Komutanlığı'na operasyon yaptı. Gaz ve sis bombalarının da kullanıldığı operasyon 7 saat sürdü. Sabah 07.53'te komutanlıkta kontrol sağlandı. 16 darbe girişimcisi ölü, 250'si sağ yakalandı.

KAFASINDAN VURULDU

Emniyette terörle mücadelenin bir numarası olan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan da operasyonda rehin alındı. Uzun süre darbecilerin elinde kalan Aslan, sabah kafasından vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralı olan Aslan'ın, darbe girişimi olmadan önce "Acil toplantı var" denilerek Jandarma Genel Komutanlığı'na çağrılıp rehin alındığı öğrenildi.

Darbe Girişiminde Operasyona Hazırlanan Polisler F-16 İle Şehit Edilmiş
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Darbe Girişiminde Operasyona Hazırlanan Polisler F-16 İle Şehit Edilmiş - Son Dakika


Advertisement