Derbent'in Dağ Evleri İlgi Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Derbent'in Dağ Evleri İlgi Çekiyor

Derbent\'in Dağ Evleri İlgi Çekiyor

Derbent'te, bin 600 rakımlarda kurulan, bahçelerinde organik sebze yetiştirilebilen dağ evleri görenlerin ilgisini çekiyor.

02.07.2014 12:17  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derbent ilçesinde, bin 600 rakımlarda kurulan, bahçelerinde organik sebze yetiştirilebilen dağ evleri görenlerin ilgisini çekiyor.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yayla ve dağ turizminin örneklerini ortaya koymaya başladıklarını söyledi.

Derbent'te 15 kişinin bir araya gelerek kooperatifleşmek suretiyle kurduğu 15 dağ evinin ilçenin yanısıra Konya'dan da oldukça ilgi çektiğini belirten Acar, Konya'da yaşayanların da artık hayata geçirilen bu model tarzdaki yapılarla Derbent'te ev sahibi olmak için uğraş verdiğini ifade etti.

Artan bu ilgi nedeniyle bölgede arsa ve yer fiyatlarının da ciddi anlamda artış gösterdiğini dile getiren Acar, "Bu durum, doğal doku ve güzellikleri bozmadan faydalanmak için bir fırsat. İnsanlar bir araya gelerek kooperatifleşme yoluyla bölgede yeni yayla ve dağ evleri kurabilecek. Belediye olarak bu konuda kendilerine yardımcı olacağız" diye konuştu.

Derbent'te Aladağ manzaralı bin 600 rakımlarda kurdukları dağ evlerinin biner metrekarelik bahçesi olan 65 metrekarelik tek katlı müstakil daire şeklinde olduğunu aktaran Acar, şunları kaydetti:

"Benim de burada bir evim var. Geceleri soba yakmadan yatılmıyor, şu anda tam bir yayla havası var. İnsan burada gençleşiyor, dinçleşiyor ve yaşama sevinci artıyor. Hep taze hava teneffüs ediyorsunuz. Buradaki bahçelerde diktiğimiz fidanlar meyve vermeye başladı. Ayrıca, organik domates, salatalık, biber, çilek bile yetiştiriyoruz. O geçmişte özlem duyduğumuz domatesleri, o lezzetli mis gibi kokan domatesleri geçen yıllar yedik. Bu yıl da inşallah yiyeceğiz. Buranda spor için içerisinde fitness aletleri olan parkı var. Burayı görenlerin dağ evi alma isteği artıyor. Burada yer yok ama başka alanlarda bu tarz evlerden edinmek isteyenler kooperatif kurarak bir araya gelebilirler." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derbent'in Dağ Evleri İlgi Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement