Derbent'te Kanalizasyon Hizmet Ağı Genişledi - Son Dakika
Güncel

Derbent'te Kanalizasyon Hizmet Ağı Genişledi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Derbent ilçe merkezinde yürüttüğü kanalizasyon inşaatını tamamladı.

06.10.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yeni bağlanan ilçe ve mahallelerde kanalizasyon şebekesi yapımına devam ediyor. KOSKİ, Derbent ilçe merkezinde yürüttüğü atık suyun yerleşim birimlerinden uzaklaştırılması çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kanalizasyon şebekesinin, kötü koku, kötü görüntü ve insan sağlığına zarar veren unsurların bertarafı noktasında önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçe ve mahallelerdeki kanalizasyon eksiklerini gidermek için çalıştıklarını söyledi.

Derbent ilçe merkezimizde alt yapı konusunda bazı eksiklikler bulunduğunu, toplum sağlığı açısından ciddi sorunlara yol açan fosseptikten ilçeyi tamamen kurtarmak için çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Kanal atıklarını daha sağlıklı bir şekilde yerleşim birimlerinden uzaklaştırmak, sağlıklı bir şekilde deşarj etmek ve atık sudan kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek amacıyla yaptığımız kanalizasyon inşaatını tamamladık" dedi.

4. Kısım Kanalizasyon Projesi kapsamında kısa sürede bitirilen çalışmalarda 8 bin metre betonarme boru kullanıldığını belirten Başkan Akyürek, "Derbent ilçemizde kanalizasyon şebekesinin sağlıklı işlemesine engel olan tüm faktörler bertaraf edildi. Kısa sürede bitirilen kanalizasyon çalışmalarımız neticesinde ilçemizin yaşam kalitesi daha da yükseldi. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak, sorumluluk alanımıza giren tüm yerleşim birimlerimizde kanalizasyon hizmetlerini eksiksiz olarak hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Derbent'te Kanalizasyon Hizmet Ağı Genişledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement