Derbent'te Taze Fasulye Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Derbent'te Taze Fasulye Çalıştayı Yapıldı

Taze fasulye üretimi ile ön plana çıkan Derbent ilçesinde çalıştay düzenlendi.

22.03.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taze fasulye üretimi ile ön plana çıkan Derbent ilçesinde çalıştay düzenlendi.

Konya Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Derbent Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen Taze Fasulye Çalıştayına Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, tarım uzmanları ile taze fasulye yetiştiricileri ve çiftçiler katıldı.

Baydar, çalıştayda yaptığı konuşmada, en fazla Konya'nın Derbent ilçesinde üretilen taze fasulyenin aroması, kalitesi ve uzun süre dayanıklılığı ile de ön plana çıktığını vurgulayarak, yöredeki üretimi daha da artırmayı istediklerini söyledi.

Toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının taze fasulye üretimindeki sorunları konuşmak olduğunu vurgulayan Baydar, çiftçilerin talep ve beklentilerini, ne yapmak istediklerini ve hedeflerini tesbit etmek olduğunu dile getirdi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise taze fasulye üretiminde bazı sorunları da olduğunu dile getirerek, "Artık pazarlarda daha pahalı fiyata taze fasulye satmak için pazarcılar Derbent fasulyesi diye ürünü pazarlamaya çalışıyor. Biz bu bölgedeki üretimin daha da artırılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından bölgedeki taze fasulye üretiminde yaşanan sorunlar ele alındı. Yapılan sunumlarda üretimdeki yanlışlıklara dikkat çekilerek, bu konudaki iyi tarım uygulamaları anlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derbent'te Taze Fasulye Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement