Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika
Spor

Derbi Maçtan Notlar

Derbi Maçtan Notlar

Galatasaray'da derbi maça yetiştirilmek için yoğun çaba harcanan Drogba, ilk 11'de yer aldı Sarı kart cezası biten Melo, derbi maçta formasına kavuştu Galatasaray'ın eski efsane futbolcusu ve teknik direktörü Hagi'ye maç öncesi plaket verildi Derbi karşılaşmasını yerli ve yabancı toplam 407 medya mensubunun takip ettiği duyuruldu Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, karşılaşmayı Türk Telekom Arena'da izledi.

06.04.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray'da Didier Drogba maça yetiştirildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında Chelsea'ye karşı ilk 11'de sahaya çıkan ve yaşadığı sakatlık nedeniyle sarı-kırmızılı ekibin oynadığı son 3 resmi maçta forma giyemeyen Drogba, sağlık heyetinin yoğun çalışması sonunda Fenerbahçe derbisinin ilk 11'nde kendisine yer buldu.

Chelsea maçı sonrası Kayserispor, Bursaspor ve Torku Konyaspor müsabakalarında oynamayan, takımla tam olarak antrenmanlara da çıkamayan Fildişi Sahilli yıldızın, bugün yapılan son kontrollerinin ardından forma giymesi yönünde karar verildi.

Geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle dünkü antrenmana katılmayan ve tedavi olan kaleci Muslera da Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini aldı.

Öte yandan, teknik direktör Roberto Mancini'nin değişmez isimleri arasında yer alan Ceyhun Gülselam ise kasığındaki sakatlık nedeniyle derbi maçının 18 kişilik kadrosuna giremedi.

Cezasını dolduran Melo, ilk 11'deki yerini aldı

Galatasaray'da sarı kart cezası biten Felipe Melo, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini aldı.

Ligdeki Kayserispor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen ve Torku Konyaspor müsabakasında forma giyemeyen Melo, Fenerbahçe derbisine ilk 11'de çıkarak formasına tekrar kavuştu.

Yabancı sınırına takılanlar

Teknik direktör Roberto Mancini, oynatma şansı olan 6 yabancı futbolcusunun tamamını ilk 11'de görevlendirirken, 4 yabancı oyuncu sınırlamaya takıldı.

Muslera, Eboue, Telles, Melo, Sneijder ve Drogba'ya ilk 11'de yer veren İtalyan teknik adam, Izet Hajrovic, Burdisso, Chedjou ve Ontivero'yu yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya almadı.

Hagi'ye plaket

Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonunun derbideki konuğu, Gheorghe Hagi oldu.

Galatasaray'ın üst üste 4 lig şampiyonluğu yaşadığı ve UEFA Kupası'nı kazandığı dönemin efsane isimlerinden olan, daha sonra sarı-kırmızılı ekipte 2 kez teknik adamlık da yapan Hagi'ye, müsabaka öncesi plaket takdim edildi.

Hagi'ye plaketini veren ismin, kendisini Galatasaray'a transfer eden sarı-kırmızılı eski yönetici İrfan Kurtoğlu'nun olması da dikkati çekti.

Taraftarların büyük sevgisiyle karşılaşan Hagi, yapılan tezahüratlar üzerine sahaya girerek taraftarları selamladı. Tribün önüne kadar giden Hagi, taraftarlara "üçlü" çektirdi.

Basından büyük ilgi

Türk futbolunun en önemli karşılaşmalarından kabul edilen Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yerli ve yabancı basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

Derbi mücadelesinde, 389'u Türk, 18'i ise yabancı olmak üzere toplam 407 medya mensubu görev yaptı. Müsabakayı, ikişer Rumen, Rus ve ABD'li,  3 İranlı, 6 Alman, 3 de Fransız basın mensubu izledi.

Öte yandan, yayıncı kuruluş çalışanlarıyla birlikte görev yapan medya mensubu sayısının 497'ye ulaştığı belirtildi.

Geniş güvenlik önlemleri

Galatasarasay-Fenerbahçe derbisinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kulüpler arasındaki anlaşma gereği konuk takım taraftarının alınmadığı derbide, bin 200 özel güvenlik, bin 794 de polis olmak üzere toplam 2 bin 994 güvenlik personeli görev yaptı.

Slaven Bilic tribünde

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, derbi maçı Türk Telekom Arena'da izledi.

Müsabakayı takip etmek için stada gelen ve protokol tribünü yerine taraftarlar içinde, sahaya yakın tribündeki yerini alan Hırvat teknik adam, kendisiyle fotoğraf çektirmek için yanına gelen Galatasaray taraftarlarını da kırmadı.

Öte yandan, Bilic'in yanına gelen bir taraftarla birlikte, Beşiktaş'la özdeşleşen, "Kartal pençesi" hareketi yaparak fotoğraf çektirmesi de dikkati çekti.

Diğer yandan sarı-kırmızılı taraftarlar, maçın başlama düdüğünden sonra Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahüratta bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement