Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika
Spor

Derbi Maçtan Notlar

Derbi Maçtan Notlar

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi sakatlığı nükseden Gökhan Gönül, mücadeleye kısa bir süre kala 11 kişilik kadrodan çıkarıldı.

22.03.2015 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadele öncesi takımla ısınmaya çıkan sarı-lacivertli futbolcu, sakatlığının durumunun kötü olması nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal, Gökhan'ın yerine Mehmet Topuz'u 11'e dahil etti.

Karşılaşma öncesi dağıtılan takım listelerinde de ilk 11'de Gökhan Gönül yer almıştı.

Üç değişiklik

Ligde 23. haftada Galatasaray'ı 1-0 yendikleri ve 25. haftada Gençlerbirliği'ne 2-1 kaybettikleri maçlarda aynı 11 kurgusunu sahaya süren teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Sow ve Diego'nun yerine, Alper Potuk ve Meireles'i kadroya dahil eden teknik direktör Kartal, karşılaşmaya kısa bir süre kala da mecburen Gökhan Gönül-Mehmet Topuz değişikliği yapmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe'nin derbi kadrosunda Selçuk Şahin, Hasan Ali Kaldırım ve Serdar Kesimal bulunmadı.

Sow 5 maç sonra yedek kaldı

Ligin 20. haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 5-0 yendikleri maçtan itibaren ilk 11'de forma şansı bulan Sow, 5 maç sonra yedek kaldı.

Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ettiği Senegal Milli Takımı'ndan takımından döndükten sonra 18. haftadaki Kardemir Karabükspor ve 19. haftadaki Trabzonspor maçlarında ikinci yarılarda oyuna giren Sow, sonraki 5 maç haftasında formasını bırakmamıştı.

Son iki lig maçında Diego 11'de yer aldığı için yedek kalan Meireles, 22. haftadaki Torku Konyaspor maçından sonra derbide forma şansı buldu.

Kale arkası tribünler boş

Sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle kale arkası tribünlere seyirci alınmadı.

Galatasaray derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ceza alan sarı-lacivertli kulüp, boş kalan tribünleri dev sarı-lacivert bayraklarla kapattı. Okul tarafındaki kale arkası tribünün üst bölümündeki bayrakta "Fenerbahçe Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. Seremoni sırasında da maraton üst tribünde "Herkes Haddini Bilecek" yazılı dev bayrak açıldı.

Kadıköy'de bu sezon ilk kez tribün kapatma cezası uygulanırken, maraton ve Fenerium tribünlerinin büyük bölümünün dolmasıyla karşılaşmayı 25 bini aşkın Fenerbahçeli taraftar izledi. Kulüpler arasındaki anlaşma uyarınca konuk Beşiktaş'ın taraftarları derbiyi tribünde seyredemedi.

Diğer notlar

Hak mahrumiyeti cezası bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı statta izleyemedi.

İki takım futbolcuları sahaya Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "Orman, su, hava varsa hayat var" yazılı pankartını taşıyarak çıktı.

Seremoniye çocuklarla çıkan iki takım futbolcularından Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel ve Mehmet Topal, İstiklal Marşı sırasında eşofman üstlerini kısa kol formalı çocuklara giydirdiler.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.


Advertisement