Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika
Spor

Derbi Maçtan Notlar

Spor Toto Süper Lig 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, sahaya ideale yakın bir kadroyla çıktı.

13.04.2016 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, sahaya ideale yakın bir kadroyla çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan ve sakatlıklar nedeniyle birçok önemli oyuncusunu kullanamadığı Çaykur Rizespor müsabakasının başlangıç 11'inde 4 değişiklik yaparak takımını derbi maçta sahaya sürdü.

Çaykur Rizespor maçının 11'inde yer alan isimlerden Bilal Kısa ve Koray Günter yedek soyunurken, sakat olan Aurelien Chedjou ve sarı kart cezalısı Lionel Carole kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yerine Hakan Kadir Balta, Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Ryan Donk derbi maça ilk 11'de başladı.

Sneijder ve Selçuk yetiştirildi

Galatasaray sağlık ekibi, sarı-kırmızılı takımın yıldız isimleri Selçuk İnan ve Wesley Sneijder'i Fenerbahçe derbisine yetiştirdi.

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçlarını kaçıran yıldız oyuncu Sneijder ile Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçında oynayamayan Selçuk İnan, bu önemli müsabakada sahadaki yerlerini aldı.

Ayrıca, sakatlıktan çıkmasının ardından Çaykur Rizespor maçının yedekleri arasında yer almasına karşın oynamayan Hakan Kadir Balta da yeniden 11'e döndü.

Semih Kaya sağ bekte

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Semih Kaya'yı savunmanın sağında görevlendirdi.

Savunma kurgusunda değişikliğe giden Hollandalı teknik adam, sağ bek olarak Semih Kaya'yı oynatırken, stoper mevkisinde Denayer ile Hakan Kadir Balta'yı, sol bekte ise Olcan Adın'ı tercih etti.

Muslera'dan ikinci dalya

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı formayla 200. resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.

Fenerbahçe derbisiyle ikinci kez "dalya" diyen Muslera, Galatasaray tarihinde Zoran Simovic, Cevad Prekazi ve Ali Faryd Mondragon'un ardından 200 resmi maç barajına ulaşan dördüncü yabancı oyuncu oldu.

Galatasaray'a 2011-2012 sezonunun başında İtalya'nın Lazio Kulübünden transfer edilen Muslera, sarı-kırmızılı ekiple birçok önemli başarıya imza attı. Deneyimli file bekçisi, Galatasaray'ın kalesini koruduğu yaklaşık 5 sezonda, 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Derbi 24 gün sonra oynatıldı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, 24 gün gecikmeyle yapıldı.

Programa göre 20 Mart Pazar günü oynanması gereken derbi müsabakası, güvenlik önlemleri çerçevesinde ertelenirken, aradan geçen 24 günün ardından bu önemli müsabaka oynatıldı.

Güvenlik önlemleri

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Türk Telekom Arena'da geniş güvenlik önlemleri alındı.

Stat çevresinde ve içinde yoğun önlem alınırken, taraftarlar iki ayrı güvenlik koridorunda arandıktan sonra stada girebildi.

Maçın başlaması öncesinde stat yanında bulunan yan yol trafiğe kapatıldı ve otopark giriş kartı bulunmayan araçların geçişine izin verilmedi. Araçlar, yapılan kontrollerin ardından içeri alındı. Ayrıca, bir polis helikopteri de stat çevresinde sürekli uçuş yaptı.

Beşiktaşlı taraftar uyarıldı

Derbi maçı izlemek için Türk Telekom Arena'ya, üzerinde Beşiktaş amblemli kıyafetlerle gelen bir taraftar, görevlilerce uyarıldı.

Beşiktaş amblemli şapka, atkı ve tişörtle tribünde yerini alan taraftar, güvenlik görevlileri tarafından fark edildi. Bu kişi, yapılan uyarılar üzerine atkısını ve tişörtünü, üzerindeki montun önünü kapatarak kamufle ederken, şapkasını ise çıkarmadı.

Galatasaraylı bazı futbolseverler siyah-beyazlı taraftara tepki gösterirken, bazı taraftarlar ise ortamı yatıştırmaya çalıştı. Beşiktaşlı taraftar, tribünden maçı takip etti.

Burak Yılmaz'dan mesaj

Galatasaray'dan Çin'in Beijing Guoan takımına transfer olan Burak Yılmaz, derbi öncesi sosyal medya üzerinden sarı-kırmızılı ekibe başarı dileğinde bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklamada bulunan Burak, "Türkiye'nin tek 4. yıldızlı formasını giyen arkadaşlarıma başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Basının ilgisi yüksek

Derbi karşılaşmasına basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

Müsabakayı, Belçika'dan 3, Hollanda ve Çin'den de birer olmak üzere toplam 253 medya mensubu takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement