Dere Islah Çalışmalarına Dilek'ten Başlandı - Son Dakika
Yerel

Dere Islah Çalışmalarına Dilek'ten Başlandı

Dere Islah Çalışmalarına Dilek\'ten Başlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki dere temizlik çalışmalarına Saruhanlı ilçesinin Dilek Mahallesi ile başladı.

23.05.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki dere temizlik çalışmalarına Saruhanlı ilçesinin Dilek Mahallesi ile başladı. MASKİ, yağışlı havalarda oluşabilecek taşkınların önüne geçmek amacıyla mahallelerdeki dereleri temizliyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, il genelinde devam edecek dere ıslah ve temizlik çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında MASKİ ekipleri, Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek Mahallesinde yaklaşık bin metre ıslahsız dere temizlik çalışması gerçekleştirecek. Temizlik çalışmasının tamamlanmasından ardından gerçekleştirilecek menfez çalışmasıyla da yağışlı havalarda derenin etrafında bulunan yollar ve meskenlere su geçişi engellenmiş olacak. Dilek Mahallesindeki çalışmanın bitmesiyle birlikte, ilçenin Mütevelli Mahallesindeki çalışmalara başlanacak. Etüt çalışmaları ve incelemeler neticesinde aciliyet sırasına göre belirlenen mahallelerden Kula'ya bağlı Dörteylül, Seyitahmet ve Zaferiye mahallelerinden geçen dereler de MASKİ tarafından temizlenecek.

ÇALIŞMALARIMIZ GENİŞLEYEREK DEVAM EDECEK

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, 17 ilçede gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Manisa geneline yayılacak dere temizlik çalışmalarımıza Saruhanlı ilçemizin Dilek Mahallesi ile başladık. Özellikle aşırı yağışlarda yaşanan sel baskınlarının çevredeki vatandaşlarımıza ve yollara zarar vermesini engellemek amacıyla dere ıslah ve temizlik çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bu amaçla Daire Başkanlığımız bünyesine kamyon, ekskavatör, kazıcı gibi iş makinelerini de dahil ediyoruz. Böylelikle çalışmalarımızı daha hızlı şekilde tamamlayacağız. Çalışmalarımızın kapsamı genişleyerek devam edecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dere Islah Çalışmalarına Dilek'ten Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement